علایم سرطان حنجره

 

مقدمه

حنجره یا جعبه صوتی قسمتی از بدن است که در تنفس و صحبت کردن نقش بسیار مهمی دارد. وجود سرطان در این ناحیه عملکرد افراد را در زمینه های مختلف مختل می کند. این نوع سرطان که نوعی از سرطان های سر و گردن می باشد، در افراد بالای 60 سال رایج است و در مردان 4 برابر بیشتر از زنان دیده می شود. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه می توانید به «سرطان حنجره» مراجعه فرمایید. در این قسمت می خواهیم علایم سرطان حنجره را بهتر بشناسیم و بیشتر با این نوع سرطان آشنا شویم. البته نباید با مشاهده چند مورد از این علایم نگران شد، ولی اگر احساس خطر می کنید می توانید به پزشک مراجعه فرمایید.

علائم سرطان حنجره

علائم سرطان حنجره

احساس تغییر در صدا

ممکن است احساس کنید صدایتان گرفته و کمی خشن شده. تغییر صدا می تواند به علت تغییر ساختار تارهای صوتی ایجاد شود. تارهای صوتی کمی سفت می شوند و انعطاف خود را از دست می دهند. در این صورت صدا ممکن است گرفته شود و با خشونت همراه شود. اگر تغییر صدایتان بیش از دو هفته طول کشید حتما به پزشک مراجعه فرمایید. در بیشتر موارد که شروع سرطان از تارهای صوتی است، این علامت جزو علایم اولیه است. ولی در سایر موارد که سرطان حنجره از قسمت های دیگر حنجره و گردن شروع می شود، تغییر صدا هنگامی مشاهده می شود که سرطان به تارهای صوتی برسد.

نکته ای که باید در نظر داشته باشید این است که تغییرات صدا الزاما به معنای وجود سرطان حنجره نمی باشد. برای مثال فردی که حین صحبت کردن به حنجره خود فشار می آورد نیز دچار گرفتگی و خشونت صدا می شوند. تفاوت بیشتر در علت ایجاد این علامت است. یعنی مثلا اگر کسی سیگار بکشد و الکل مصرف کند، در مقایسه با کسی که دائم داد می زند، احتمال بیشتری دارد که به سرطان گلو و حنجره مبتلا شود؛ در حالیکه که صدای هر دو گرفته و خشن است.

مشکل بلع در سرطان حنجره

مشکلات بلع

ممکن است هنگام قورت دادن غذا، در ناحیه گلو احساس درد داشته باشید. یا نتوانید غذا را به راحتی قورت دهید. وجود توده سرطانی و تغییر ساختاری و بافتی تارهای صوتی موجب ایجاد مشکلات بلع می گردند. همچنین ممکن است حتی در قورت دادن آب هم دچار مشکل شوید.

احساس ورم و گرفتگی در گلو

ممکن است احساس کنید که جسمی در گلویتان گیر کرده که حتی با سرفه کردن و محکم قورت دادن از بین نمی رود. یا ممکن است احساس کنید گلویتان ورم کرده و وجود این ورم شما را اذیت می کند. در واقع توده سلول های سرطانی ساختار آناتومیکی حنجره شما را از حالت طبیعی خارج کرده اند و شما احساس می کنید که یک جسم خارجی در گلویتان وجود دارد.

علامت سرطان حنجره

وجود سرفه های طولانی

شایع ترین علت ایجاد سرطان حنجره، کشیدن سیگار است. افراد به دلیل مصرف سیگار سرفه های طولانی و مزمن دارند. همچنین تغییر شکل تارهای صوتی سرفه های پی در پی را به دنبال خواهد داشت. گاهی هم احساس سرفه به شما دست می دهد. یعنی شما می خواهید سرفه کنید تا جسمی که احساس می کنید در گلویتان گیر کرده خارج شود.

وجود گوش درد و گلودرد مزمن

سرطان حنجره می تواند باعث ایجاد درد در ناحیه گلو شود. گاهی درد گلو ممکن است در گوش نیز حس شود. به این نوع درد، «درد ارجاعی» گویند. البته دردی که از ناحیه گلو به ناحیه گوش کشیده شده است، خیلی رایج و شایع نیست.

ناتوانی در تنفس

در موارد شدید که توده سرطانی رشد کرده است، فرد نمی تواند به خوبی نفس بکشد. توده سرطانی در راه جریان هوا قرار گرفته و تنفس را مختل می کند. همچنین ممکن است تنفس فرد همراه با ایجاد صدا باشد، یعنی هوا حین عبور به توده سرطانی برخورد کرده و ایجاد صدا کند. گاهی هم مشاهده می شود که فرد احساس خفگی می کند.

کاهش وزن نتیجه سرطان حنجره

کاهش وزن قابل توجه

کاهش وزن می تواند به دلیل سرطان در افراد مشاهده گردد. کاهش قابل توجه وزن به کاهش بیش از 5% وزن بدن در طی 6 الی 12 ماه اطلاق می گردد که اگر این شرایط را دارید حتما باید به پزشک مراجعه فرمایید. از سایر علایم کاهش خطرناک وزن می توان به خستگی، کاهش اشتها، افزایش ابتلا به بیماری و عفونت ها (ضعیف شدن سیستم ایمنی بدن)، و تغییراتی در کمیت و کیفیت رفتن به دستشویی اشاره نمود.

سایر علایم

ویدئو فوق تصویربرداری استروبوسکوپی از سرطان حنجره می باشد. استروبوسکوپی کمک می کند تا متخصص بتواند فضای حنجره را مشاهده و ارزیابی کند.

این علایم ممکن است در کنار دیگر علایم سرطان حنجره مشاهده گردد که نسبت به موارد قبلی کلی ترند. این علایم عبارتند از تب، خستگی و بی حالی، تغییرات پوستی (قرمز شدن پوست، تیره شدن پوست، خارش)، درد در ناحیه سینه، نفس بدبو، تغییر اندازه غده های لنفاوی و بزرگ تر شدن آن ها، و تولید خلط به طور دایم.

اگر این نشانه ها را بیش از دو هفته در خود مشاهده کردید، حتما به پزشک مراجعه فرمایید. البته وجود این علایم به معنای وجود قطعی سرطان نیست، چرا که این علایم در سایر بیماری ها مانند عفونت گلو و حتی سرماخوردگی نیز مشاهده می گردد. پس اگر این علایم را داشتید بهتر است با مراجعه زود هنگام به پزشک، از علت ایجاد این علایم مطلع شوید. اگر نیاز بود، پزشک شما را به متخصص ارجاع خواهد داد تا علت اصلی و نوع بیماری مشخص گردد.

علامت های سرطان حنجره

پس از تشخیص، نوبت درمان است. سرطان حنجره پس از درمان، عوارضی را برجای خواهد گذاشت. یکی از این عوارض تغییر صدای فرد است که گفتاردرمانگر می تواند در این زمینه به فرد کمک کند. همچنین در حیطه مشکلات بلع نیز می تواند مداخله داشته باشد. برای مطالعه بیشتر در این زمینه می توانید به گفتاردرمانی در سرطان حنجره مراجعه فرمایید.

در این متن به معرفی علایم سرطان حنجره پرداختیم. به طور کلی سرطان های حنجره (تومور) در مراحل اولیه تشخیص داده می شوند و این بدین معناست که احتمال بهبودی در آن ها در مقایسه با سایر سرطان ها وجود دارد. حدود 70 درصد از افراد دارای سرطان حنجره حداقل به مدت 5 سال پس از تشخیص زنده می مانند و حدود 60 درصد از این افراد پس از تشخیص، میتوانند حداقل تا 10 سال دیگر زندگی کنند. پس اگر سیگار می کشید، بهترین پیشگیری ترک سیگار است.

آیا علائم فوق را تجربه و یا در اطرافیان مشاهده کرده اید؟ نظر خود را در بخش زیر با دیگران به اشتراک بگذارید! همچنین می توانید جهت دریافت ” مشاوره رایگان ” با متخصصین توان درمان ارتباط برقرار کنید.

گفت‌وگو درباره مقاله

دیدگاه‌ها و پرسش‌ها 458

نوشتن دیدگاه

پرسش یا تجربه‌تان را با ما در میان بگذارید. لطفاً شماره تماس، اطلاعات پرونده و جزئیات شناسایی خود یا دیگران را داخل متن دیدگاه ننویسید.

  1. با سلام 36سالمه یکی دو هفته پیش لثه هام انقدر درد داشت که حتی اب دهانم هم نمی تونستم قورت بدم حالا که بهتر شده درد گلو در سمت چپ و سردرد  و سیخ کشیدن در سر دارم  میشه در این زمینه راهنمایی بفرمایید

    1. نرگس بیات نویسنده مقاله

      سلام. علایمی که فرمودید برای تشخیص کافی نیست. ممکن است التهابی در گلوی شما وجود داشته باشد، یا ممکن است حتی آسیب دیدگی دندان باشد. باید به متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه فرمایید تا با انجام معاینات دقیق تر علت اصلی مشکل شما مشخص گردد و درمان مناسب صورت گیرد.

  2. سلام حدودا از سه هفته پیش گلوم خشک می شد و تنفس بد بو و نفخ بسیار در گلو داشتم که ناگهانی به آن دچار شده بودم.مطمئن بودم ناشی از بهداشت دهان و دندان نیست چون به خاطر ارتودنسی مجبورم بعد خوردن هر غذا مسواک بزنم و نخ دندان بکشم. چند وقت پیش در اینترنت که سرچ می کردم متوجه ورم لوزه یا التهاب لوزه شدم که دقیقا علائم من بود. جلوی آینه رفتم و متوجه شدم لوزه سمت چپم هم ورم کرده.پیش دکتر گوش و حلق وبینی رفتم گفت من التهابی نمیبینم و قرص لوراتادین و شربت داد و گفت حساسیته. اما بعد از چند هفته بهتر نشدم و دچار خلط گلو شدم و سرفه های مداوم داشتم و سینه ام هم خس خس می کرد. کمی بعد بهتر شدم ولی الان برای هربار صحبت کردن نیاز دارم گلوم رو صاف کنم . امروز هم گوش های گرفته بود و با خمیازه کشیدن درست شد ولی همچنان تنفس بدبو دارم و و بسیار بی حال و خسته هستم که اگر کل  روز رو هم بخوابم باز هم خستگی ام برطرف نمیشه . و فکر نکنم سرماخوردگی باشه چون دیگر علائمش رو ندارم.این ها تقریبا علائم سرطان حنجره هست که نمیدونم برای استروبوسکپی اقدام کنم یا نه. لطفا راهنماییم کنید ممنون

  3. سلام من 27 سالمه دو ماهه سرما خوردم انواع دارو و قرص و دکتر امتحان کردم.تقریبا خوب شدم اما باز هم صبحا سرفه میکنم گاهی همراه با خلط. الان چند روزه گلوم هنگام قورت دادن ساده حتی آب دهانم، درد میکنه ولی از داخل نیست انگار پشت گلومه یا رگهای کنار گردنمه.با لمس اطراف گردنم و گلوم  احساس درد میکنم.خیلی نگرانم ممکنه بیماری حاد باشه؟

    1. نرگس بیات نویسنده مقاله

      سلام. اگر آنتی بیوتیک برای شما تجویز شده، حتما باید دوره آن را به اتمام برسانید. احتمالا التهابی در گلوی شما وجود دارد. اصلا نگران نباشید. به متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه فرمایید. با انجام معاینه دقیق تر دلیل مشکل شما مشخص می شود.

  4. سلام من نزدیکه‌دو هفتس که سرفه میکنم و نفسم بالا نمیاد در کنارش دو روزه گلو درد فقط قسمت راست گلوم احساس میکنم‌همچنین گوش راستمم درد میکنه میشه کمک کنید؟

    1. نرگس بیات نویسنده مقاله

      سلام. علایمی که فرمودید می تواند دلایل متفاوتی داشته باشد. اگر در هوای آلوده حضور داشته اید، ممکن است حساسیت باشد. یا اگر سرماخوردگی داشته اید، ممکن است علایم باقیمانده از سرماخوردگی و التهاب گلو باشد. باید معاینات دقیق صورت گیرد تا علت اصلی مشخص گردد. به متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه فرمایید.

  5. سلام وقت بخیرببخشیدمن دوماه هست که گوش دردوگلودرددارم به حدی که ازرو دست به گردنم بخوره دردمیگیره نفس تنگی دارم وتوخمیازه کشیدن خیلی درددارم پیش پزشک عمومی که رفتم آنتی بیوتیک دادن استفاده کردم اصلاتاثیرنداشت الان خیلی درددارم لطفاراهنماییکنیدچه کاری بایدانجام بدم

    1. نرگس بیات نویسنده مقاله

      با سلام. اگر علایم دیگری مانند آبریزش بینی، بی حالی، درد بدن و … داشتید به احتمال زیاد دچار یک سرماخوردگی شدید شده بودید که التهاب گلو هنوز باقی مانده است. با توجه به این که دو ماه از مشکل شما می گذرد و بهبودی حاصل نشده است، به پزشک متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه فرمایید. شاید التهابی در حنجره شما وجود داشته باشد یا مشکلی در لوزه ها باشد. تشخیص قطعی پس از معاینه امکان پذیر است. در حال حاضر مصرف آنتی بیوتیک را قطع نکرده و به متخصص مراجعه فرمایید.

  6. با عرض سلام و درود.بنده ساکن تهران هستم و 30ساله.باتوجه به شرایط خیلی بد آب و هوایی تهران الان دوهفته ای هست که مدام سرفه دارم همراه با گرفتگی عضلات حنجره که احساس خفگی اکثر اوغات بهم دست میده و همچنین روی مغز واعصابمم تاثیر گذاشته یعنی احساس میکنم سرم سنگین شده و این سرفه کردن های مکرر بخصوص در شب خیلی برام عذاب آورشده با توجه به اینکه بنده نه سیگاری هستم و ن الکل و… مصرف نمیکنم بلکه ورزش هم میکنم.میخواستم بدونم که با توجه به این علایم باید به چه پزشکی مراجعه کنم که راهه درمان واقعیو بهم بگه.ممنون میشم راهنماییم کنید

    1. نرگس بیات نویسنده مقاله

      سلام. اصلا نگران نباشید. آلودگی هوا می تواند تاثیر نامطلوبی روی حنجره و سیستم تنفسی داشته باشد. سرفه مکانیسم دفاعی بدن در برابر آلودگی هواست. ابتدا به پزشک و یا متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه فرمایید، تا معاینات دقیق تر صورت گیرد. پس از مراجعه به پزشک و دریافت تشخیص، به ما اطلاع دهید تا برای انجام ارزیابی های تکمیلی، گفتاردرمانگر سایت به شما راهنمایی های لازم را ارائه کند. با آرزوی سلامتی برای شما

  7. با سلام .من خیل وقته هر ماه یک یا دوبار گوشم چرک میکنه و حدود یک سال میشه قفس سینم وقت از این پهلو به اون پهلو میکنم درد شدید مگیره و سه ساله پیش تروئید داشتم ولی الان دارواستفاده نمیکنم چند بار به پزشک مراجعه کردم گفت نورماله تروئیدت هیچ مشکل نداره .این درد قفس سینم وچرک گوشم میتونه علایم سرطان حنجره باشه ایا؟اگر رهنمایم کنید ممنون میشم

    1. نرگس بیات نویسنده مقاله

      سلام. اگر سابقه بیماری قلبی داشته اید یا در خانواده کسی سابقه این بیماری را داشته است، به متخصص قلب و  عروق مراجعه فرمایید. در غیر این صورت، نمی توان بدون معاینه دقیق تشخیص سرطان حنجره گذاشت. برای اینکه دلیل چرک کردن مکرر گوش مشخص شود، به متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه فرمایید. امیدوارم همواره سلامت باشید.

  8. با سلام. من حدود یکی دوماهی هرازگاهی گوش سمت راستم تیر میکشید و ضربان داشت و خوب میشد تا شب قبل که از درد شدید گوش به فک و دهانم فشار میآورد و هرموقع میخواستم دراز بکشم بدتر میشدم و باید مینشستم و اصلا نخوابیدم. صبح این درد به سمت شقیقه ام کشید . یکی دوبار در خواب به سرفه افتاده بودم شبهای قبل و خلط داشتم. البته من تیروئید هم دارم. ولی این مشکل نمیدانم نشانه چیست؟

    1. نرگس بیات نویسنده مقاله

      سلام. اگر نشانه های سرگیجه هم داشته باشید به احتمال زیاد مشکلی در حلزون گوش شما به وجود آمده است. اگر در چند مدت گذشته سرماخوردگی داشته اید، ممکن است عفونت یا التهاب باقیمانده از آن سرماخوردگی باشد. این علامت ها و نشانه ها می تواند دلایل مختلفی داشته باشد. اصلا نگران نباشید و به پزشک متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه فرمایید تا با ارزیابی و معاینات دقیق تر، علت این اتفاق را تشخیص دهد. با آرزوی سلامتی برای شما

  9. سلام خسته نباشید.مدتی هست که مدام من توی گلوم هنگام نفس کشیدن احساس ضعف دارم .خیلی نگرانشم ممکنه که خطر ناک باشه؟

    1. نرگس بیات نویسنده مقاله

      سلام، ممنونم. اصلا نگران نباشید. اگر اخیرا علایم سرماخوردگی داشته اید، ممکن است التهابی در گلوی شما باقی مانده باشد. یا اگر اخیرا با صدای بلند و زیاد صحبت کرده اید، ممکن است به حنجره شما فشار آمده باشد. یا ممکن است به ماده خاصی حساسیت داده باشید. اگر این ضعف و خستگی را صرفا در تنفس حس می کنید، به متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه فرمایید. ولی اگر این ضعف را در تمامی فعالیت ها و کارهای روزمره حس می کنید، به متخصص مغز و اعصاب مراجعه فرمایید تا ارزیابی ها و معاینات دقیق تر انجا گیرد. ممنون از سوال شما و با آرزوی سلامتی برای شما

  10. سلام.من چند ماهی است گردنم درد میکرد رفتم پیش دکتر غدد اسکن رادیواکتیو دادم.متخصص دید گفت چیزی نیست.اما دردم برطرف نشد سمت راست و چپ گردنم درد میکنه احساس خلط دارم و گاهی وقتها هم درد در قفسه سینه.میخوام بدونم خطرناکه و باید به پزشک گوش و حلق و بینی مراجعه کنم؟لطفا راهنمایی کنید.ممنونم

    1. نرگس بیات نویسنده مقاله

      سلام. اصلا نگران نباشید. علایمی که فرمودید می تواند دلایل مختلفی داشته باشد. برای اینکه دلیل اصلی آن تعیین گردد، باید به پزشک متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه فرمایید تا معاینات دقیق تر انجام شود. با آرزوی سلامتی برای شما

  11. ممنون از راهنمایی

  12. با سلام من حدود دوماهه احساس خشکی و گرفتگی گلو .حس میکنم یه توده توی گلومه و درد در ناحیه ی سینه دارم ، پیش متخصص گوش و حلق رفتم که تشخیص حساسیت و ریفلاکس معده ، دادن الانم هنوز دارو مصرف میکنم علایم بهتر شده ولی هنوز درد قفسه سینه دارم و اینقدر خلط توی گلوم هست که احساس خفگی میکنم . دلیلش چی میتونه باشه؟؟؟

    1. نرگس بیات نویسنده مقاله

      سلام. در ریفلاکس معده مواد غذایی که در معده وجود دارند، به سمت بالا می آیند. این مواد ماهیت اسیدی دارند و اسید می تواند به مری آسیب بزند و بافت آن را تخریب کند و اصطلاحا بسوزاند. شما حتما داروهای خود را مصرف نمایید، بالافاصله بعد از غذاخوردن دراز نکشید، شام سبک بخورید و مواد غذایی چرب و پرادویه استفاده نکنید. خلط در گلو ممکن است نشانه همان ریفلاکس معده باشد ولی حتما باید به پزشک متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه فرمایید تا معاینه و ارزیابی دقیق تر انجام گیرد.

  13. عرض ادبحدود یکسال پیش شب ختم پدرم گلوم ورم کرد دردی نداشتم اما برآمدگی قابل توجه بود به دکتر متخصص گوش و همچنین غدد مراجعه کردم و بعداز نمونه برداری و آزمایش و ام آر آی ووو گفتند مهم نیست تیروئیدم نه کم کاره و نه پرکار فقط چند مدل تیروئیدی درهم پیچیده است وخطری نداره، یه قرص بهم دادند که اسمش خاطرم نیست وروزی یکی میخوردم،تااینکه سه ماه پیش متوجه شدم ویروس اچ پی وی بدخیم دارم،درحال درمانم و یک مقاله خوندم که ورم گلو هم ممکنه از اون ویروس باشه که تبدیل به سرطان گردن میشه ترسیدم آیا این ورم می‌تونه به اون ویروس ارتباط داشته باشه؟ وآیا لازمه به پزشک مجدد مراجعه کنم تا باز بررسی بشه، هیچ علائمی ندارم از جمله درد و خونریزی و تغییر صدا فقط گاهی خیلی خفیف موقع قورت دادن شاید اذیتم کنهممنون میشم جوابم رو بدید

    1. نرگس بیات نویسنده مقاله

      سلام. اصلا نگران نباشید. ویروس HPV میتواند منجر به سرطان های گردن بشود؛ ولی لزوما به این معنا نیست که هر فرد دارای این بیماری دچار سرطان شود. افرادی که سیستم ایمنی ضعیف تری دارند، احتمال بیشتری دارد که دچار سرطان های سروگردن شوند. شما حتما باید تحت نظر پزشک باشید حتی اگر علایم خاصی نداشته باشید.

  14. باسلام .مدت چهارسال هست موقع دراز کشیدن و هنگامی که چشمم باصطلاح سنگین میشه که بخوابم ناگهان چیزی درگلویم ملتهب شده و راه نفسم را مسدود میکندکه اگر بلافاصله آب نخورم خالت خفگی بهم دست میده ‌ لطفا راهنمایی کنید

    1. نرگس بیات نویسنده مقاله

      با سلام و ممنون از سوال شما. اگر این حالت همراه با حس مزه تلخ در گلوی شماست، ممکن است به دلیل وجود ریفلاکس معده باشد، یعنی مواد معده شما به سمت بالا باز می گردد. اگر ریفلاکس باشد، با مصرف داروهایی که پزشک تجویز خواهد کرد بهبود خواهید یافت. ولی اگر دلیل دیگری داشته باشد، باید به طور کامل ارزیابی شود. به متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه فرمایید تا معاینات به طور کامل صورت گیرد.

  15. سلام.مادر من حدودا 6 سال پیش تیروییدشو دراورد بخاطر کم کاری اما چندسالیه تحت نظر نبوده چون دکتر جراحش در دسترس نبوده.گرفتگی صدا داره وقتی عصبی میشه خیلی وقتا غذا خوردن براش مشکله و میگه حس میکنه چیزی تو گلوش گیر کرده.تازگیا تو بزاغش رگه های خونی دیده.و ازمایشی که داده از طرف ازمایشگاه گفتن که وضعیتش بده و باید حتما بره دکتر ولی هیچ توضیحی ندادن. مشکل اینه دکتر جراحش ایران نیست.میخوام بدونم ممکنه سرطان حنجره باشه؟؟

    1. نرگس بیات نویسنده مقاله

      با سلام و ممنون از سوال شما. اصلا نگران نباشید. وجود خون لزوما به معنای وجود سرطان نیست. چون قبلا جراحی تیرویید داشته اند، احتمالا بافت آن قسمت حساس شده است و تشخیص قطعی سرطان با نمونه برداری از بافت حنجره صورت می گیرد. حتما به پزشک مراجعه کنند و آزمایشات مربوطه را انجام دهند.

  16. با سلام و دورد بنده چند روز هست درد در یک نقطه از گلوی خودم احساس می کنم . درد بقدری داره که بعضی مواقع گوشم درد میگیره و در بلعیدن هم درد دارم . احساس میکنم شاید آفت زده باشه گلوم چون سابقه آفت دهان زیاد دارم ولی تابه حال گلوم نزده . آیا مشکل آفت هست و راه حلش چیه ؟ یا مشکل موضوع مقاله شماست ؟با سپاس

    1. نرگس بیات نویسنده مقاله

      سلام. اگر در چند روز اخیر زیاد و بلند صحبت کرده اید یا فریاد زده اید، ممکن است به تارصوتی شما آسیب رسیده باشد. یا ممکن است ریفلاکس معده داشته باشید (یعنی مواد غذایی از معده شما به سمت بالا بیایند و در دهان خود احساس تلخی کنید و گلوی شما درد بگیرد.) علایمی که فرمودید برای تشخیص کافی نیست، حتما به پزشک متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه فرمایید تا ارزیابی ها و معاینات دقیق تر انجام شود.

  17. سلام . ممنون از اطلاعات مفید تون. من (32 ساله)نزدیک چند ماهه که ته گلوم خلط دارم . به زور به خودم فشار می ارم تا اون خلط را بالا بیارم. چون احساس بدی بهم دست میده. رنگ خلط هم گاهی سفید و گاهی سبز کم رنگ و چسبناکه. تا اینکه این هفته سرفه خشک و درد سینه و درد پشت و تنگی نفس مجبورم کرد برم دکتر. تشخیص سینوسیت داد و الان دارم انتی بیوتیک میخورم. احساس می کنم فایده نداره. ضمنا امروزم زیر گلوم یه غده ریز (که قبلا هم یه بار ظاهر شده بود و رفته بود)دوباره ظاهر شده.به نظرتون مشکلم چیه؟  و اینکه پیش چی دکتری برم؟ممنون

    1. نرگس بیات نویسنده مقاله

      با سلام و ممنون از سوال شما. برای اینکه بهبودی حاصل شود، حتما باید دوره آنتی بیوتیک را تکمیل کنید. به غده ایجاد شده زیر گلو دست نزنید و به متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه فرمایید. سعی کنید به گلوی خود برای بالا آوردن خلط فشار نیاورید زیرا به بافت حنجره شما آسیب می زند.

  18. سلام..ممنون از پاسخگوییتون..من درحال حفظ قرآنم..حدود یک ماه هست که وقتی یکم قرآن میخونم,بعد از گذشت حدودا دو صفحه از خوندنم صدام دیگه میلرزه..و صدام میره بین سینه هام..یعنی داخلی..انگار که بین سینم خالی باشه..اونجاها لرزش دارم..چندوقتیه احساس میکنم که دچار سرطان حنجره شدم..این درد و سرفه ها و کلفت شدن صدا و مشکل تنفس و درد گلو اینا ندارم خوشبختانه..اما درد قفسه ی سینه دارم.این مشکل گرفتگی صدا اونقدر اذیت میکنه گلومو که یکم از قرآن خوندن پیش میره,از ترس تمومش میکنم..کلا خوندنم زیاده..25سالمه..این میتونه مرتبط باشه با این بحث؟

    1. نرگس بیات نویسنده مقاله

      سلام و ممنون از سوالی که مطرح کردید. چون شما سابقه استفاده از حنجره به مدت طولانی را دارید، احتمال سرطان حنجره در شما پایین است و احتمالا تارهای صوتی شما تحت فشار قرار گرفته اند و ممکن است سطح آن ها آسیب دیده باشد. در اثر استفاده بیش از حد از تارهای صوتی، بافت آن آسیب می بیند و عملکرد عضلات کاهش می یابد. شما حتما باید به گفتاردرمانگری که در حیطه صوت فعالیت می کند مراجعه فرمایید تا ارزیابی های بیشتر صورت گیرد. ممکن است شما نیاز به عکس بردای از حنجره (استروبوسکوپی) پیدا کنید که گفتاردرمانگر برای شما انجام می دهد. همچنین شما باید بهداشت صوتی را رعایت فرمایید: کمتر و به طور صحیح از حنجره خود استفاده کنید، آب زیاد مصرف کنید، گلوی خود را صاف نکنید، مواد غذایی چرب و پر ادویه مصرف نکنید، در محیط آلوده قرار نگیرید و بلند صحبت نکنید. سایر توصیه ها را گفتاردرمانگر با توجه به معاینات صورت گرفته به شما ارائه خواهد کرد.

      1. خیلی خیلی ممنونم دوست عزیز?

  19. سلام۲۴سال دارم و ۱۸هفته باردارم چهل روز پیش سرماخوردگی شدید گرفتم ولی بخاطر بارداریم هیچ دارویی مصرف نکردمولی از همون موقع تا بیست روز چیزهای سفید و بد بو در گلوم ظاهر میشد وچندروز بعد میوفتادولی الان موقع قورت دادن آب دهان درد شدید میگیره بخصوص بعد بیدار شدن از خواب بنظرتون با این شرایط چه کاری میتوانم انجام دهم

    1. نرگس بیات نویسنده مقاله

      سلام و ممنون از سوال شما. به احتمال زیاد گلوی شما به دلیل سرماخوردگی هنوز التهاب دارد. آب ولرم و عسل و آبلیمو مصرف نمایید و در صورت برطرف نشدن درد به مدت یک هفته دیگر به متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه فرمایید.

  20. سلام پدر من حدود سه هفتس که در سمت چپ گلوش درد احساس میکنه ودردش آزار دهنده هست و یک گرفتگی مثل عًضله ک موقع درد وگرفتگی دوست داره دندوناش رو فشاربده تازدردش کم بشه واون گرفتگی رد بشه پیش دکتر گوارش ومغزواعصابم رفته ولی تاثیری نداشته تقریبا دزدش جایی ک میشه گفت تیرویید ولی ازمایشات وچکاب کامل ازش گرفتن وگفتن مشکلی نیس میشه بگید علت چیه

    1. نرگس بیات نویسنده مقاله

      سلام. ممنون از سوال شما. چه عاملی باعث ایجاد این درد شده؟ این درد ممکن است به این علت ها ایجاد شود: سرماخوردگی و التهاب گلو، زیاد و بلند صحبت کردن، فشار آوردن به حنجره، حضور در محیط های آلوده و دارای گرد و غبار. ولی چون درد حالت گرفتگی عضله دارد، احتمالا به حنجره فشار وارد شده است. به متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه فرمایید تا ارزیابی های بیشتر صورت گیرد.

دیدگاهتان را بنویسید

شماره شما عمومی نمی‌شود و برای تبلیغات استفاده نخواهد شد. اطلاعات تماس این دیدگاه تا 365 روز نگهداری می‌شود.

keyboard_arrow_up
مشاوره با متخصص
تماس تلفنی با ما تماس تلفنی با ما
ویزیت در منزل نوبت درمان آنلاین
ویزیت در منزل ویزیت در منزل