مقدمه
حنجره یا جعبه صوتی قسمتی از بدن است که در تنفس و صحبت کردن نقش بسیار مهمی دارد. وجود سرطان در این ناحیه عملکرد افراد را در زمینه های مختلف مختل می کند. این نوع سرطان که نوعی از سرطان های سر و گردن می باشد، در افراد بالای ۶۰ سال رایج است و در مردان ۴ برابر بیشتر از زنان دیده می شود. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه می توانید به «سرطان حنجره» مراجعه فرمایید. در این قسمت می خواهیم علایم سرطان حنجره را بهتر بشناسیم و بیشتر با این نوع سرطان آشنا شویم. البته نباید با مشاهده چند مورد از این علایم نگران شد، ولی اگر احساس خطر می کنید می توانید به پزشک مراجعه فرمایید.
فهرست
علائم سرطان حنجره
احساس تغییر در صدا
ممکن است احساس کنید صدایتان گرفته و کمی خشن شده. تغییر صدا می تواند به علت تغییر ساختار تارهای صوتی ایجاد شود. تارهای صوتی کمی سفت می شوند و انعطاف خود را از دست می دهند. در این صورت صدا ممکن است گرفته شود و با خشونت همراه شود. اگر تغییر صدایتان بیش از دو هفته طول کشید حتما به پزشک مراجعه فرمایید. در بیشتر موارد که شروع سرطان از تارهای صوتی است، این علامت جزو علایم اولیه است. ولی در سایر موارد که سرطان حنجره از قسمت های دیگر حنجره و گردن شروع می شود، تغییر صدا هنگامی مشاهده می شود که سرطان به تارهای صوتی برسد.
نکته ای که باید در نظر داشته باشید این است که تغییرات صدا الزاما به معنای وجود سرطان حنجره نمی باشد. برای مثال فردی که حین صحبت کردن به حنجره خود فشار می آورد نیز دچار گرفتگی و خشونت صدا می شوند. تفاوت بیشتر در علت ایجاد این علامت است. یعنی مثلا اگر کسی سیگار بکشد و الکل مصرف کند، در مقایسه با کسی که دائم داد می زند، احتمال بیشتری دارد که به سرطان گلو و حنجره مبتلا شود؛ در حالیکه که صدای هر دو گرفته و خشن است.
مشکلات بلع
ممکن است هنگام قورت دادن غذا، در ناحیه گلو احساس درد داشته باشید. یا نتوانید غذا را به راحتی قورت دهید. وجود توده سرطانی و تغییر ساختاری و بافتی تارهای صوتی موجب ایجاد مشکلات بلع می گردند. همچنین ممکن است حتی در قورت دادن آب هم دچار مشکل شوید.
احساس ورم و گرفتگی در گلو
ممکن است احساس کنید که جسمی در گلویتان گیر کرده که حتی با سرفه کردن و محکم قورت دادن از بین نمی رود. یا ممکن است احساس کنید گلویتان ورم کرده و وجود این ورم شما را اذیت می کند. در واقع توده سلول های سرطانی ساختار آناتومیکی حنجره شما را از حالت طبیعی خارج کرده اند و شما احساس می کنید که یک جسم خارجی در گلویتان وجود دارد.
وجود سرفه های طولانی
شایع ترین علت ایجاد سرطان حنجره، کشیدن سیگار است. افراد به دلیل مصرف سیگار سرفه های طولانی و مزمن دارند. همچنین تغییر شکل تارهای صوتی سرفه های پی در پی را به دنبال خواهد داشت. گاهی هم احساس سرفه به شما دست می دهد. یعنی شما می خواهید سرفه کنید تا جسمی که احساس می کنید در گلویتان گیر کرده خارج شود.
وجود گوش درد و گلودرد مزمن
سرطان حنجره می تواند باعث ایجاد درد در ناحیه گلو شود. گاهی درد گلو ممکن است در گوش نیز حس شود. به این نوع درد، «درد ارجاعی» گویند. البته دردی که از ناحیه گلو به ناحیه گوش کشیده شده است، خیلی رایج و شایع نیست.
ناتوانی در تنفس
در موارد شدید که توده سرطانی رشد کرده است، فرد نمی تواند به خوبی نفس بکشد. توده سرطانی در راه جریان هوا قرار گرفته و تنفس را مختل می کند. همچنین ممکن است تنفس فرد همراه با ایجاد صدا باشد، یعنی هوا حین عبور به توده سرطانی برخورد کرده و ایجاد صدا کند. گاهی هم مشاهده می شود که فرد احساس خفگی می کند.
کاهش وزن قابل توجه
کاهش وزن می تواند به دلیل سرطان در افراد مشاهده گردد. کاهش قابل توجه وزن به کاهش بیش از ۵% وزن بدن در طی ۶ الی ۱۲ ماه اطلاق می گردد که اگر این شرایط را دارید حتما باید به پزشک مراجعه فرمایید. از سایر علایم کاهش خطرناک وزن می توان به خستگی، کاهش اشتها، افزایش ابتلا به بیماری و عفونت ها (ضعیف شدن سیستم ایمنی بدن)، و تغییراتی در کمیت و کیفیت رفتن به دستشویی اشاره نمود.
سایر علایم
ویدئو فوق تصویربرداری استروبوسکوپی از سرطان حنجره می باشد. استروبوسکوپی کمک می کند تا متخصص بتواند فضای حنجره را مشاهده و ارزیابی کند.
این علایم ممکن است در کنار دیگر علایم سرطان حنجره مشاهده گردد که نسبت به موارد قبلی کلی ترند. این علایم عبارتند از تب، خستگی و بی حالی، تغییرات پوستی (قرمز شدن پوست، تیره شدن پوست، خارش)، درد در ناحیه سینه، نفس بدبو، تغییر اندازه غده های لنفاوی و بزرگ تر شدن آن ها، و تولید خلط به طور دایم.
اگر این نشانه ها را بیش از دو هفته در خود مشاهده کردید، حتما به پزشک مراجعه فرمایید. البته وجود این علایم به معنای وجود قطعی سرطان نیست، چرا که این علایم در سایر بیماری ها مانند عفونت گلو و حتی سرماخوردگی نیز مشاهده می گردد. پس اگر این علایم را داشتید بهتر است با مراجعه زود هنگام به پزشک، از علت ایجاد این علایم مطلع شوید. اگر نیاز بود، پزشک شما را به متخصص ارجاع خواهد داد تا علت اصلی و نوع بیماری مشخص گردد.
پس از تشخیص، نوبت درمان است. سرطان حنجره پس از درمان، عوارضی را برجای خواهد گذاشت. یکی از این عوارض تغییر صدای فرد است که گفتاردرمانگر می تواند در این زمینه به فرد کمک کند. همچنین در حیطه مشکلات بلع نیز می تواند مداخله داشته باشد. برای مطالعه بیشتر در این زمینه می توانید به گفتاردرمانی در سرطان حنجره مراجعه فرمایید.
در این متن به معرفی علایم سرطان حنجره پرداختیم. به طور کلی سرطان های حنجره (تومور) در مراحل اولیه تشخیص داده می شوند و این بدین معناست که احتمال بهبودی در آن ها در مقایسه با سایر سرطان ها وجود دارد. حدود ۷۰ درصد از افراد دارای سرطان حنجره حداقل به مدت ۵ سال پس از تشخیص زنده می مانند و حدود ۶۰ درصد از این افراد پس از تشخیص، میتوانند حداقل تا ۱۰ سال دیگر زندگی کنند. پس اگر سیگار می کشید، بهترین پیشگیری ترک سیگار است.
آیا علائم فوق را تجربه و یا در اطرافیان مشاهده کرده اید؟ نظر خود را در بخش زیر با دیگران به اشتراک بگذارید! همچنین می توانید جهت دریافت ” مشاوره رایگان ” با متخصصین توان درمان ارتباط برقرار کنید.
علایم سرطان حنجره
- سرطان حنجره
- آشنایی با علایم سرطان حنجره
- راهنمایی مناسب در صورت داشتن علائم سرطان حنجره
توجه! در این بخش سوالات تخصصی شما توسط متخصصین پاسخ داده نخواهد شد. برای دریافت مشاوره تخصصی می توانید وارد سامانه مشاوره توانءء درمانءءء شوید.
451 دیدگاه