مشاوره با متخصص
تماس تلفنی با ما تماس تلفنی با ما
ویزیت در منزل نوبت درمان آنلاین
ویزیت در منزل ویزیت در منزل

سندروم روپوش سفید

مقدمه

سندروم روپوش سفید شاید اصطلاح عجیبی باشد. اما همین ابتدا بگوییم درواقع به فشارخون بالایی که در معاینه توسط پزشک دچار می شوید گفته می شود! یعنی فشارخون کاذبی است که اگر در منزل خود را ارزیابی کنید اینقدر بالا نیست.

اما شاید بگویید که خب مهم نیست فقط جلوی پزشک فشارخون ما بالا رود. ولی موضوع جدی تر از فشارخون بالای موقتی است! پس در این مقاله همراه باشید.

سندروم روپوش سفید چیست؟

سندروم روپوش سفید چیست؟

بعضی از مردم متوجه می شوند که فشار خون آنها در خانه طبیعی ست. اما وقتی به پزشک مراجعه می کنند فشار خون آها کمی افزایش پیدا می کند. به این مسئله سندروم روپوش سفید (به انگلیسی: White Coat Syndrome ) یا اثر روپوش سفید گفته می شود.

اسم این سندروم در واقع از پزشکان و تیم درمانی گرفته شده است که اکثر اوقات روپوش سفید می پوشند. درواقع این فشارخون بالا کاذب است اگرچه می تواند بسیار خطرناک باشد.

فشار خون طبیعی حدود ۱۲ روی ۸ میلی متر جیوه است. هر مقداری بالاتر از این باید تحت عنوان فشار خون بالا مورد توجه قرار بگیرد.

سندروم روپوش سفید ممکن است باعث شود که زمانیکه پزشک شما را ارزیابی می کند، فشار خون بالاتری نسبت به حالت طبیعی نشان دهید. تاثیر این موضوع بیشتر از یک استرس مرتبط با پزشک است.

برای برخی انسان ها، سندروم روپوش سفید می تواند نشانه ای از مشکلات جدی فشار خون باشد!

فشار خون روپوش سفید در مقابل فشارخون عمومی

سندروم روپوش سفید، افزایش فشار خون است که در محیط پزشکی یا بیمارستان اتفاق میافتد و در باقی مکان ها فشار خون طبیعی است. اما در خود بیماری فشارخون بالا در مکان ها و موقعیت های زیادی فشار خون فرد بالا می باشد.

در میان آن دسته از افرادی که فشار خون بالایی در محیط بیمارستان دارند، حدود ۱۵ تا ۳۰ درصد آنها درواقع سندروم روپوش سفید دارند.

اگر شما فشارخون ناشی از سندروم روپوش سفید دارید، دلیلی بر داشتن فشارخون بالای عمومی نیست.

با اینحال برخی از افرادی که فشار خون بالایی دارند، در محیط پزشکی فشار خون طبیعی نشان می دهند! این مورد را به عنوان “فشارخون بالای مخفی شده” می نامیم.

علت سندروم روپوش سفید چیست؟

اینکه افراد در هنگام ویزیت پزشک کمی استرس و اضطراب داشته باشند نادر نیست. این استرس اضافی می تواند فشار خون شما را افزایش دهد.

دلایل سندروم روپوش سفید باعث افزایش موقت در فشارخون می شود.

اگرچه این موضوع به دلیل اینکه فقط در برخی موقعیت ها اتفاق میافتد جدی به نظر نمی رسد، ولی برخی پزشکان معتقدند که سندروم روپوش سفید میتواند منجر به فشار خون عمومی بالا شود! یعنی فرد، دارای فشار خون واقعی بالا در همه ی مواقع بشود.

در واقع یک مطالعه نشان داده است که افراد دارای فشارخون سندروم روپوش سفید، در خطر بیشتری برای موارد زیر هستند:

  • سکته مغزی
  • حمله ی قلبی
  • نارسایی قلبی
  • و دیگر بیماری های قلبی-عروقی

یک مطالعه ی دیگر نشان می دهد مرگ به دلیل حملات قلبی بسیار با سندروم روپوش سفید مرتبط بوده است.

به همین دلیل، تشخیص و در صورت نیاز اقدام به درمان فشار خون افزایش یافته مهم است.

دیگر دلایل فشارخون بالا

همیشه “پزشک” (همراه با روپوش سفید!) دلیل سندروم فشار خون بالای روپوش سفید نیست. بعضی افراد بالا رفتن موقتی فشار خون را در دیگر موقعیت های استرس زا نیز تجربه می کنند.

این موقعیت ها مانند شرایط کاری، موقعیت های اورژانسی و یا نگرانی از بابت افزایش فشار خون است.

  • خوردن غذاهای پر نمک و یا سرشار از کافئین نیز میتواند فشار خون شما را موقتی بالا ببرد.

با اینکه بعد از حذف شدن عامل موقتی مثل نمک، فشار خون به حالت طبیعی باز می گردد اما این افزایش هنوز می تواند نگران کننده باشد.

افزایش موقتی فشار خون (چه بدلیل استرس از دکتر یا هر عامل دیگر) می تواند فشار یا آسیب به قلب شما وارد کند.

اگر این افزایش موقتی فشار خون برای مدت طولانی اتفاق بیوفتد می تواند صدمات شدیدی ایجاد کند.

پیروزی بر سندروم روپوش سفید!

درمان سندروم روپوش سفید

دانستن اینکه فشارخون شما ممکن است در محیط پزشکی افزایش یابد، میتواند به خودآگاهی شما کمک کند.

به عبارت دیگر، نگرانی از اینکه فشار خون شما بالاتر دیده خواهد شد می تواند استرس شما را تا حدی کم کند. یعنی ناخودآگاه تلاش می کنید که استرس کمتری داشته باشید تا تست فشارخون شما صحیح تر شود.

قبل از اینکه کاف فشارسنج (همان قسمتی که روی دست بسته می شود) را ببندید، این نکات را در ذهنتان مرور کنید:

۱) ریلکس باشید

اگر حس می کنید که بعد از نشستن روی صندلی برای تست فشارخون استرس دارید، از پزشک یا پرستار بخواهید کمی به شما فرصت دهد تا آرام شوید.

۲) به مکان دیگری بروید

گاهی اوقات محیط پزشکی شلوغ است. مردم و کارکنان تیم درمانی در رفت و آمد هستند. از پزشک خود بخواهید تا در مکانی خلوت تر و آرامتر شما را معاینه کند. بنابراین می توانید معاینه دقیقتر و با آرامش بیشتری داشته باشید.

۳) استرس خود را کنترل کنید

یک تکنیک که استرس شما را در زمان استرس واضطراب کم می کند پیدا کنید. برای مثال نفس عمیق بکشید و بازدم آرام داشته باشید. قبل از تست فشار خون تعدادی نفس عمیق بکشید. بیاد آوردن یک شعر یا از انتها خواندن آن ممکن است به آرامش شما کمک کند.

۴) تغییر مکالمه

در زمانی که تست فشار خون می دهید درباره ی موضوع دیگری صحبت کنید. اینکار می تواند کمک کند حواستان را پرت کنید و نتیجه ی تست بهتر شود. البته برای برخی، آرام نشستن و صحبت نکردن آرامش بیشتری به همراه دارد.

متدهای مختلفی را امتحان کنید که به شما آرامش بیشتری بدهد.

فشارخون بالا چطور تشخیص داده می شود؟

فشارخون کاذب

اگر شما دستگاه فشار خون داشته باشید، ممکن است پزشک از شما بخواهد در طول چند هفته فشارخون خود را در منزل بگیرید. با اینحال ممکن است در دفعه ی بعد که به پزشک مراجعه می کنید باز هم سندروم روپوش سفید را داشته باشید.

برای جلوگیری از این اتفاق، پزشک به شما پیشنهاد می کند که فشارخون خود را در جایی غیر از محیط پزشکی و بیمارستانی بگیرید. برای اینکار دو راه دارید:

  1. اول اینکه می توانید دستگاه فشارخون تهیه کنید. به داروخانه یا تجهیزات پزشکی مراجعه کرده و یک دستگاه مناسب و یک کاف (بخشی که روی دست بسته می شود) تهیه کنید. اگر کاف مناسب نباشد یا درست آن را استفاده نکنید می تواند نتایج اشتباهی در تست به شما اعلام کند. با این دستگاه شما می توانید فشارخون خود را کنترل کرده و نتایح را به پزشک گزارش دهید.
  2. دوم اینکه می توانید از دستگاه تست فشارخون متحرک استفاده کنید. این دستگاه برای ۲۴ الی ۴۸ ساعت به شما متصل می شود. هر ۳۰ یا ۶۰ دقیقه به طور خودکار فشارخون شما را میگیرد و ثبت می کند.

هر دوی این راهکارها می تواند به پزشک شما کمک کند که فشارخون شما در فعالیت های روزمره چه تغییری می کند. دستگاه فشارخون متحرک ممکن است ترجیح داده بشود. چون پزشک می تواند در حالت های مختلف فشارخون شما را بررسی کند. مثل ورزش کردن، خوابیدن و…

درمان سندروم روپوش سفید چیست؟

اگر بعد از آرامش و ریلکس شدن هنوز فشارخون شما بالا مانده بود، با پزشک خود در رابطه با دو راهکار فوق صحبت کنید. اکثر پزشکان نمی توانند براحتی سندروم روپوش سفید را در فشارخون بالا تشخیص دهند.

توجه! تجویز دارو برای کاهش فشارخون در این موارد می تواند مشکلات جدی به بار آورد. از مهمترین این مشکلات افت فشار خون است. افت فشارخون زمانی اتفاق می افتد که فشارخون شما به شدت کاهش یابد. در نتیجه شما ممکن است احساس ضعف و گیجی داشته باشید.

به همین دلیل پزشک ممکن است بجای تشخیص زودهنگام و عجله ای، از شما بخواهد که در طی هفته های آینده باز معاینه شوید. با اینحال ممکن است باز هم سندروم روپوش سفید در معاینه های بعدی تکرار شود. اینجاست که بهتر است آن دو راهکار را با پزشک مشورت کنید.

مراقبت

ویزیت پزشک در محیط پزشکی و درمانی ممکن است باعث افزایش موقتی فشارخون شود. این موضوع معمولا نشانه ی یک مشکل بزرگتر نیست. ولی می تواند منجر به تشخیص غلط و تجویز داروی نامناسب شود.

در طول زمان، افزایش موقتی فشارخون چه در محیط پزشکی و درمانی چه در موقعیت های دیگر، می تواند به قلب شما صدمه بزند. اینها ممکن است در آینده مشکلات جدی تری را برای شما ایجاد کند.

اگر نگران عدد فشارخون خود هستید، با پزشک خود صحبت کنید. شما و پزشک تان با یکدیگر می توانید به تشخیص بهتری برسید و راه مناسبی را در پیش بگیرید.

آیا این مطلب برایتان جالب بود؟ در اطرافیان یا خودتان این مشکل را احساس می کنید؟ نظر خود را در بخش زیر برای ما ارسال کنید. همچنین شما می توانید از “سامانه ی مشاوره آنلاین” با تیم توان درمان ارتباط برقرار کنید.

  • تعریف جامع سندروم روپوش سفید
  • علت ها و تشخیص سندرم روپوش سفید
  • تشخیص و راهکارهای مناسب پیشگیری از سندروم فشارخون روپوش سفید
  • درمان سندروم روپوش سفید
Sending
۱
۵
نظر شما:
مجموع امتیازها: ۲.۷۸ ( تعداد نظرات: ۳۲)
شما می توانید نظرات خود را در رابطه با این مطلب در این قسمت درج نمایید.

توجه! در این بخش سوالات تخصصی شما توسط متخصصین پاسخ داده نخواهد شد. برای دریافت مشاوره تخصصی می توانید وارد سامانه مشاوره توانءء درمانءءء شوید.

هنوز دیدگاهی منتشر نشده است

      keyboard_arrow_up
      3 اشتباه بزرگ در اولین ملاقات

      3 اشتباه بزرگ در اولین ملاقات!

      ایمیل با موفقیت برای شما ارسال شد!