مشاوره با متخصص
تماس تلفنی با ما تماس تلفنی با ما
ویزیت در منزل نوبت درمان آنلاین
ویزیت در منزل ویزیت در منزل

پارکینسون چیست؟ علائم، ارزیابی و تشخیص

مقدمه

این بیماری پس از آلزایمر معمول ترین بیماری مخرب اعصاب به شمار می رود! به طور مختصر می توان گفت بیماری پارکینسون یکی از انواع بیماری های نورولوژیک است که فرد مبتلا به آن به تدریج توانایی جسمی و روحی خود را از دست داده و در صورت عدم انتخاب راهکار درمانی مناسب با سرعت بیشتری بر شدت علائم آن افزوده می شود.

سیر بیماری پارکینسون پیشرونده است و منجر به کاهش تدریجی عملکرد فرد می شود.

پس اگر میخواید اطلاعاتی در مورد بیماری پارکینسون، عوامل موثر در بروز این بیماری و چگونگی تشخیص گذاری آن داشته باشید این مقاله رو ادامه بدین.

بیماری پارکینسون چیست؟

بیماری پارکینسون (Parkinson’s Disease) یا PD، برای اولین بار توسط دانشمند بریتانیایی دکتر جیمز پارکینسون در سال ۱۸۱۷ میلادی توصیف شد.

دکتر جیمز پارکینسون این بیماری را فلج لرزان نامید اما در اصل تمامی افراد مبتلا به بیماری پارکینسون لرزش ندارند.

گفتیم که بیماری پارکینسون از شایع ترین بیماری های مخرب اعصاب به شمار می رود.

و همانطور که می دانید مغز که بخشی از سیستم اعصاب است خود از بخش های مختلفی تشکیل شده است.

ساقه مغز بخشی از مغز است که در قسمت پایینی مغز قرار دارد و خود در بر گیرنده مغز میانی، پل مغزی و بصل النخاع می باشد.

ساقه مغز در پارکینسون

درون ساقه مغز منطقه کوچکی تحت عنوان ماده جسم سیاه وجود دارد که در تنظیم حرکات بدن نقش دارد.

در بیماری پارکینسون، سلول ها در جسم سیاه، ساخت دوپامین (یعنی ماده ی شیمیایی که در مغز به ارتباط سلول های عصبی کمک می کند) را متوقف می کنند و در نتیجه دوپامین کاهش می یابد.

با از بین رفتن سلول هایی که ترشح دوپامین را به عهده دارند مغز پیام های لازم در مورد چگونگی حرکت و زمان حرکت را دریافت نمی کند و این امر باعث از بین رفتن تدریجی کنترل عضلات می شود.

جسم سیاه پارکینسون

بنابراین در این بیماران ممکن است حرکاتی مانند حرف زدن، نوشتن ،کارکردن، لباس پوشیدن و حتی پلک زدن به کندی انجام گیرد.

بیماری پارکینسون در واقع یک اختلال مغزی پیشرونده است بدین معنا که تغییرات داخل مغز در طول زمان ادامه دارند.

علائم و نشانه های بیماری پارکینسون در ابتدا خفیف هستند و گاهی اوقات ممکن است نادیده گرفته شوند و به تدریج با پیشرفت سیر بیماری علائم تشدید می شوند.

ارزیابی وضوح ذهنی، عملکرد، رفتار و خلق و خوی ،فعالیت های روزمره زندگی و حرکت در هر مرحله از بیماری می تواند به تعیین بهترین درمان کمک کند.

نشانه های این بیماری معمولا از ۵۵ تا ۶۰ سالگی به بعد پدیدار می شوند اما احتمال بروز در افراد جوان تر نیز وجود دارد. همینطور داشتن یک عضو از خانواده که مبتلا به پارکینسون باشد اندکی خطر ابتلا به این بیماری را افزایش می‌دهد.

جالب است بدانید مردان نسبت به زنان بیشتر احتمال دارد به بیماری پارکینسون مبتلا شوند.

نکته ی امید بخش در این بیماری این است که امید به زندگی در در افراد دارای پارکینسون همچون افراد سالم است.

علایم بیماری پارکینسون

علائم پارکینسون

به طور مختصر علایم بالینی این بیماری و در واقع نشانه های متمایز این بیماری عبارتند از:

  •  لرزش یا ترمور(در حین استراحت)
  • کندی حرکت
  • سفتی یا رژیدیتی و خشکی اندام ها

که هر کدام از این علایم به همراه علایم دیگری که ممکن است در این بیماران مشاهده شود به طور مفصل در مقاله “علایم بیماری پارکینسون” بیان شده است.

در حالیکه دو یا تعداد بیشتری از این علایم بویژه در یک سمت بیشتر از سمت دیگر پدیدار شود بیماری پارکینسون تشخیصی است که مورد بررسی قرار می گیرد مگر اینکه علایم دیگری همزمان وجود داشته باشد که بیانگر احتمال بروز بیماری دیگری باشد.

همان طور که اشاره شد معمولاً علایم پارکینسون ابتدا در یک سمت بدن ظاهر می شوند و با گذشت زمان به سمت دیگر بدن منتقل می‌شوند.

در واقع حرکات بدن این بیماران کند و تعادل آن ها ضفیف است.

علائمی که بیان شد به عنوان علائم اصلی و شاخص بیماری پارکینسون در نظر گرفته می شوند.

علاوه بر اینها علائم دیگر نیز وجود دارد که ممکن است در همه ی این افراد مشاهده نشود اما در صورت وجود، ارزیابی و درمان و توانبخشی آنها حائز اهمیت است.

از جمله ی این علائم میتوان مواردی همچون:

  • بی قراری در خواب و یا خستگی در طول روز
  • صدای یکنواخت و یا لکنت زبان
  • دشواری در بلع
  • مشکلات حافظه گیجی یا زوال عقل
  • پوست چرب
  • یبوست و….را نام برد.

علت ابتلا به بیماری پارکینسون (اتیولوژی)

علت بیماری پارکینسون

دلیل یا دلایل اصلی ابتلا به این بیماری هنوز ناشناخته است اما در سال های اخیر تحقیقات مختلف نشان دهنده ی تاثیر فاکتور هایی از جمله ژنتیک، عوامل محیطی و عادات تغذیه ای می باشد.

محققان متوجه شده اند که جهش های ژنتیک خاص می تواند باعث ابتلای فرد به بیماری پارکینسون شود.

در واقع تغییرات ایجاد شده در برخی ژن های خاص می تواند خطر ابتلا به این بیماری را افزایش دهد هر چند که این تغییرات ژنتیک با ریسک پایینی همراه است و این عامل در موارد نادر باعث ابتلا به این بیماری می شود .

قرار گرفتن در معرض مواد سمی یا فاکتورهای محیطی می تواند ریسک ابتلا به بیماری پارکینسون را افزایش دهد اما این ریسک نیز به نسبت کم و ناچیز است.

در واقع به نظر می رسد حشره كش‌ها خطر ابتلا به این بیماری را افزایش می‌دهند.

احتمال ابتلا به این بیماری در افراد مبتلا به دیابت نوع دو بیشتر است.

رژیم غذایی مدیترانه‌ای كه شامل انواع سبزی، میوه و حبوبات است خطر ابتلا به بیماری پاركسیون را كاهش می‌دهد.

پیش بینی می شود مصرف زیاد چربی های حیوانی به عنوان یک عامل خطر ساز برای ابتلا به بیماری پارکینسون باشد در صورتی که حبوبات، آجیل، سیب زمینی، سبزیجات و گوجه این امکان را کمتر می سازد.

در مجموع لازم است تحقیقات زیادی برای شناسایی فاکتورهای تاثیرگذار بر ابتلا به بیماری پارکینسون انجام شود.

تشخیص و ارزیابی بیماری پارکینسون

ارزیابی و تشخیص بیماری پارکینسون

تشخیص بیماری پارکینسون اغلب به صورت بالینی انجام می گیرد و با توجه به شرح حال و معاینه دقیق نورولوژیک توسط متخصص مغز و اعصاب انجام می شود.

برای ارزیابی و تشخیص پارکینسون معمولا موارد زیر را انجام می دهند:

  1. ضربه به انگشت دست و انگشت شست با هم و یا ضربه به پا برای بررسی کُندی حرکت مراجع
  2. شل کردن دست برای مشاهده لرزش در حین استراحت
  3. شل کردن عضلات حین حرکت گردن بازو ها و ساق پا به منظور بررسی سفتی اندام ها
  4. حفظ تعادل ایستادن حین هل دادن آرام

معمولا اسکن های مغزی برای تشخیص پارکینسون استفاده نمی شوند. اگرچه می توانند برای رد کردن بیماری های دیگر و تشخیص افتراقی مورد استفاده قرار بگیرند.

روشهای PET Scan که به طور اختصاصی کاهش جذب عقده های قاعده ای مغز را نشان می دهد و بیماری پارکینسون را تایید می کند نیز به صورت روتین استفاده نمی شود و بیشتر در مطالعات تحقیقاتی این روش مورد استفاده قرار می گیرد.

برای درمان بیماری پارکینسون از متدهای درمانی مختلفی استفاده می شود و به علت پیشرونده بودن سیر بیماری و کاهش تدریجی عملکرد فرد توانبخشی این بیماران و بویژه کاردرمانی به عنوان عضوی از تیم درمان حائز اهمیت است.

جهت اشنایی بیشتر با رویکرد های درمانی مورد استفاده در این بیماری می توانید به مقاله “درمان بیماری پارکینسون” مراجعه کنید.

آیا علائم بیماری پارکینسون را در خود یا نزدیکان مشاهده کرده اید؟ و یا در رابطه با این بیماری بیماری سوال دارید؟ می توانید سوال خود را در بخش زیر ارسال نمایید.

شما همچنین می توانید از بخش “مشاوره رایگان” به ارتباط مستقیم با متخصصین تیم توان درمان بپردازید.

  • معرفی بیماری پارکینسون
  • معرفی علائم پارکینسون
  • علت ابتلا به بیماری پارکینسون
  • معرفی درمان های بیماری پارکینسون
Sending
۱
۵
نظر شما:
مجموع امتیازها: ۳.۲۲ ( تعداد نظرات: ۶۸۷)
شما می توانید نظرات خود را در رابطه با این مطلب در این قسمت درج نمایید.

توجه! در این بخش سوالات تخصصی شما توسط متخصصین پاسخ داده نخواهد شد. برای دریافت مشاوره تخصصی می توانید وارد سامانه مشاوره توانءء درمانءءء شوید.

79 دیدگاه

    • باتشکرازمقاله خوب ومفیدتون.الان خاله من چن سالی هستش که به این ببماری مبتلا هستن .لرزش دارن وازتنهایی میترس 
    • خیلی بیماریه بدیه من پدربزرگم دو سال هست در سن ۷۲ سالگی درگیر این بیماریه...قرص هایی که باید مصرف شه خیلی قویه و این بیماری هیچوقت درمان نمیشه اوضاع هم شاید بدتر بشه ولی بهتر نمیشه و این دارو ها هم فقط جلوگیری میکنه تنها امیدی که تو این بیماری هست اینه که کشنده نیست ولی خسته ات میکنه...حواس پرتی و توهم اولین علائم این بیماریه...لرزش شدید و گاهی تیک عصبی و در آخر هم اکثرا باعث لمس شدن بدن میشه چه کل بدن چه یه طرف بدن...داروهایی هم که برای این بیماری تجویز میشه اکثرا خواب آوره که همونم باعث بی حس شدن و به خواب رفتن بدن میشه...خیلی سخته ببینی یکی جلوت این بیماری رو داره...خدا واسه هیشکی نیاره?
      • با سلام و احترام. ضمن آرزوی سلامتی برای پدربزرگ گرامی شما به اطلاع می رسانیم نحوه ی بروز بیماری در افراد مختلف می تواند متفاوت باشد. اما علائم کلی، نحوه ی درمان، عوارض جانبی داروها، درمان پذیری و پیش آگهی و... براساس مواردی است که در مقاله ذکر شده است. با تشکر
    • با سلام. خانمی 33 ساله هستم. مدتی است که دچار تشنج شدید و طولانی (جدیدا تا 3 ساعت) در دست راست و سپس پاها در هنگام استراحت می شوم. اما سایر علائم مثل سفتی و کندی را ندارم. آیا مشکل من (با توجه به سن) میتواند پارکینسون باشد یا نوعی صرع (تا جایی که اطلاع دارم، تشنج در صرع معمولا تا 15 تا 30 دقیقه طول میکشد)؟ علائم ام.اس را هم ندارم. آیا بیماری دیگری هست که باعث تشنج شدید و طولانی شود؟ ممنون میشوم راهنمایی بفرمائید. 
      • با سلام. منظور شما از تشنج، تکان خوردن غیرارادی دست است؟ آیا بیهوشی را نیز تجربه می کنید؟ صرع یا تشنج عموما با از دست دادن هوشیاری همراه است. بفرمایید چه مدت است دچار علائمی که فرمودید شده اید؟ بله ممکن است دچار پارکینسون باشید اما بیماریهای دیگری نیز وجود دارد که منجر به پرش اندام، لرزش دست و... می شوند. علائم و نمود ظاهری این پرش ها یا لرزش ها متفاوت و با شدت متفاوتی هستند. پیشنهاد میکنیم هرچه سریعتر به پزشک متخصص مغز و اعصاب مراجعه فرمایید.
    • سلام .مادر من حدودا ۸ساله که پارکینسون دارن ولی مشکلی که تازگی داریم اینه که قدرت درک رو دارن از دست میدن.مثلا تقریبا کسی رو نمیشناسه و فراموشی شدیدی داره.اینها هم میتونه علائم پارکینسون باشه. و ایا راهی برای کنترلش هست.
      • با سلام. عموما علائم پارکینسون شامل سفتی، کندی و لرزش غیرارادی در حالت استراحت است. لذا علائمی شامل فراموشی و... ممکن است منشا دیگری داشته باشد که می بایست بررسی و معاینه شود. با تشکر
    • سلام خسته نباشید من بیشتر وقتا دستام میلرزه اما پاهام ن استرس که میگیرم لرزش دستم بیشتر میشه کم خونی هم دارم دکتر گفته احتمالا لرزش دستت بخاطر کم خونیته آیا میتونه علاعم بیماری پارکینسون باشه؟
      • با سلام و احترام. با علائمی که فرمودید امکان تشخیص گذاری بسیار مشکل است و صرفا با لرزش دست نمی توان بیان کرد که آیا بیماری پارکینسون دارید یا خیر. اما بطور کلی، علائم پارکینسون شامل سفتی، کندی و لرزش در اندام است. پیشنهاد می کنیم به گفته ی پزشک معالج خود توجه بیشتری نمایید و نظر ایشان نیز ارجح تر است. چرا که به طور بالینی امکان معاینه شما را داشته اند.
    • سلام . جوانشیر هستم از افغانستان چند مدتی شده پدرم به بیماری پارکینسون دچار شده دارو زیاد استفاده کرده اما نتجه درست نداده بالا و پاین شدن و پای هایش درست کار نمیکند یک روش یا دوای معرفی کنید که بهتر شود تشکر
      • با سلام و احترام. درمان پارکینسون عموما مبتنی بر درمان دارویی، جراحی و توانبخشی است. لذا بسته به شرایط عمومی، تاریخچه و شرایط پزشکی ایشان اقدام به تجویز دارو می شود. درمان دارویی نیز مبتنی بر افزایش تولید و ترشح دوپامین است. چراکه در پارکینسون، دوپامین کاهش می یابد.پیشنهاد میکنیم با متخصص مغز و اعصاب در ارتباط باشید و در صورت نیاز به خدمات توانبخشی به فیزیوتراپیست، گفتاردرمانگر و کاردرمانگر مراجعه نمایید. با تشکر
    • سلام خسته نباشید من مشکل بلعیدن غذا دارم یعنی مواقعی هم نمیتوانم هیچ چیزی و قدرت بدم آیا از پارکینسون هست؟و راه حل ای مشکل چیست لطفا راهنمایی کنید
      • با سلام. آیا بیماری پارکینسون نیز دارید؟ مشکلات بلع اختلالات جداگانه ای هستند که البته علت آنها نیز مهم اند. شما می توانید از طریق سامانه ی توان درمان، تخصص گفتاردرمانی را انتخاب نموده و با درمانگر این حیطه در ارتباط باشید تا بررسی کاملتری صورت گیرد. با تشکر
    • با سلام آقایی ۲۴ ساله که برای ۱۵ سال ورزش بوکس کار کردند علائمی مثل لرزش در دست هاشون هست و این لرزش خیلی کوتاه هست اما به دفعات زیاد اتفاق میفته و در بدنشون جریان پیدا میکنه و مجبورن بدنشون و حرکت بدهند مثلا وقتی نشستند این اتفاق بارها میفته و خیلی انگشتانشون رو خم میکنند خودشون میگن به خاطر ورزش بوکس هست و چون در اون ورزش بار ها به سرشون ضربه خورده این اتفاق افتاده و میگن بعد از ۲ سال به حالت عادی باز خواهند گشت،آیا این ها علائم پارکینسون هست؟ 
      • با سلام. آیا لرزشهای ایشان در حالت استراحت است؟ علائمی نظیر کندی و سفتی حرکت نیز دارند؟ آیا به پزشک مراجعه کرده اند و نظر پزشک درمان پس از 2 سال بوده است یا این نظر شخصی ایشان بوده؟ بله آسیب های مغزی ناشی از ضربات در طولانی مدت می تواند منجر به اختلالات زیادی شود اما برای تشخیص گذاری نیاز به اطلاعات بیشتری وجود دارد. لطفا از طریق سامانه ی مشاوره اقدام به ثبت درخواست نمایید تا ارزیابی های بیشتر صورت گیرد. با تشکر
    • سلام من مدتی است که لرزش سر دارم.و دکترها هم نتوانستن علت اصلی را به من بدن. ولی قرص که به من دادن مربوط به پارکینسون است، و.خوب هم نمیکنه؟ 
      • با سلام و احترام. سوال شما واضح نبوده و اطلاعات کمی ذکر فرموده اید. لطفا جهت دریافت مشاوره دقیقتر از طریق سامانه مشاوره اقدام به ثبت پرونده نمایید. با تشکر
    • سلام آيا بيمارى پاركينسون قابل درمانههمسرم ديابت داره و راه رفتن براى ايشون بسيار سخته و عضلاتشون سفت و منقبضه متاسفانه هيچ دكترى اشاره به بيمارى پاركينسون نكرده بعد از سه سال ديروز اولين دكتر به اين بيمارى براى همسرم اشاره كردن و قرص دادن در ضمن ايشون كمى آلزايمر و افسردگى هم پيدا كرده واقعا اين بيمارى خوب يا بهتر ميشه؟ممنونم
      • سلام. برای پارکینسون روش های درمانی مختلفی از جمله درمان دارویی، جراحی و توانبخشی دارد. برای کنترل دیابت بهتر است رژیم غذایی ویژه ای را رعایت کنند که مشکلات جانبی دیگری اضافه نشود. همچنین برای دیگر مشکلات روانشناختی می توانند از مشاوره با متخصص روانشناس بهره مند شوند. یکی از مسائل مهمی که در توانبخشی به آن اهمیت ویژه ای داده می شود "بهبود کیفیت زندگی" است. لذا به این نکته هم توجه فرمایید که علی رغم مشکلاتی که در سلامت و زندگی انسان ایجاد می شود، کیفیت زندگی فاکتوری است که میتوانیم آن را بهبود دهیم و لذت بیشتری از زندگی ببریم! پیشنهاد میکنیم در صورت وجود هرگونه سوال یا درخواست مشاوره می توانید از طریق سامانه ی توان درمان عضو شده و مشاوره ی خود را ثبت نمایید. با تشکر
    • سلام مادر من ۴۸ سالشون هست و مدتی هست که گاهی دچار فراموشی و اختلال حواس میشن که تایم کوتاهی اینجور میشن و بعد از چند دیقه دوباره خوب میشن به این صورت که مثلا دورهم نشستیم یهو انگار وارد یه دنیای دیگه بشه چیزهای بی ربط میگه یا سوالای عجیب میپرسه بعدم میگه من خواب بودم؟ فک کنم تو خواب اینا رو دیدم نمیدونم چیزی یادم نیس من داشتم چیکار میکردم؟ و برای چند دیقه میره توی فکر تا کم کم به حال عادی برگرده قبلا ماهی یکبار اینجور میشدن الان گاهی هفته ای یک بار هم میشه. خودشونم بابت این موضوع خیلی ناراحتن پیش دکتر مغز و و اعصابم رفتن سی تی اسکن و ام ار آی انجام دادن نرمال بود و بیماریشونو تشخیص ندادن به نظر شما ممکنه پارکینسون باشه؟
      • پارکینسون سه علامت مهم دارد: لرزش در حالت استراحت، کندی حرکات و سفتی عضلات. علائمی که فرمودید با پارکینسون ارتباط زیادی ندارد. همچنین می توانید در سامانه ی مشاوره توان درمان عضو شده و با متخصص روانشناسی مشکلات ایشان را مطرح نموده و نظر ایشان را نیز جویا شوید. با تشکر
    • با درود شصت ساله ام مدتی است که موقع استراحت احساس لرزش خفیف در داخل بدنم دارم با گرفتن کاغذ  توی دستم لرزش دیده می شود لطفا راهنمایی کنید با سپاس
      • با سلام و احترام. آیا دیگر علائم نظیر سفتی عضلات و کندی حرکات دارید؟ تابحال به پزشک در رابطه با این مشکل مراجعه کرده اید؟ همچنین به اطلاع شما می رسانیم کلیه مشاورات سایت توان درمان از طریق سامانه ی مشاوره خواهد بود. لذا جهت ارتباط با متخصصین می تواند در سامانه عضو شده و اقدام به دریافت مشاوره نمایید. با تشکر
    • سلام من همون شخصی هستن که الان درباره مشکل خودم (لرزش داخل مغز)ازتون سوال پرسیدم من یه دوست ۳۶ ساله دارم که موقع صحبت کردن کلماتو بد ادا می کنه مثلا میخواد بگه مهرگان چند بار میگه ماهرگان یا ماهراگان تا درستشو بگه بعد یکم تند حرف میزنه با صدای اهسته ک من سخت متوجه حرفاش میشم هم به دلیل تند حرف زدن هم ادای بد کلمات و هم صدای ارومش...بنده خدا دوسال پیش یه مشکلاتی براش پیش اومد که من خواستم کمکش کنم براش نوبت دکتر گرفتمو بزور بردمش روانپزشک اما دیگه ادامه نداد...حافظش یکم ضعیفه که بعضی وقتا حرفایی ک بهش قبلا گفتمو یادش میره و ضمنا موقع صحبت دایم لبهاش میلرزه...شما چی حدس میزنید؟اگه اینا علایم پارکینسون هست زودتر ببرمش درمان کنه..
      • بهتر است به ایشان بفرمایید جهت ارزیابی بیشتر در سامانه ی مشاوره عضو شده و با متخصص گفتاردرمانی ارتباط بگیرند و یا به یک متخصص گفتاردرمانگر به صورت حضوری مراجعه نمایند. چند اختلال میتواند علائمی که فرمودید را ایجاد کند و حتی می تواند مشکل خاصی نباشد. همچنین نظر روانپزشک مربوطه را با ما درمیان بگذارید. در رابطه با اختلال پارکینسون دقت فرمایید به طور کلی پارکینسون 3 علامت مهم (لرزش در حالت استراحت، کندی حرکات و سفتی عضلات) دارد. آیا این موارد را نیز تجربه کرده اند؟ با تشکر
    • سلام من چند وقته که در داخل جمجمه ام مخصوصا وقتی سرمو تکون میدم یا چشمامو سریع تکون. میدم یه حس ارتعاش و لرزش از داخل سرم حس میکنم.لرزش بیرونی نیست و اینکه میگم چیزیه ک فقط خودم حس میکنم و قابل مشاهده برای بقیه نیست اوایل نمیتونستم درست بفهمونم چمه میگفتم حس میکنم هوا از داخل سرم داره رد میشه اما الان اگه بخوام معقول ترشو بگگم میگم حس لرزشه .شما میتونید راهنماییم کنید ؟
      • با سلام و احترام. آیا تابحال به پزشک مغز و اعصاب مراجعه فرموده اید؟ این مشکل چقدر برای شما ایجاد می شود؟ آیا اختلالی در روند زندگی روزمره ی شما ایجاد می کند؟
    • سلام خسته نباشین مدتیه همسرم وقتی خواب هست دست یا پاش ناخوداگاه تکون میخوره بعضی اوقات شدید و بعضی اوقات کم،خودشم متوجه نمیشه اصلا،دلیلش چی میتونه باشه لطفا زود جواب بدین ممنون
      • با سلام. آیا پرش اندام در بیماری نیز اتفاق می افتد؟ آیا اختلالات دیگری در خواب نظیر خفگی و... دارند؟ تابحال به پزشک مراجعه کرده اید؟چه مدت است دچار این علائم شده اند؟ چقدر در خواب این اتفاق می افتد؟ پیشنهاد می کنیم به یک پزشک متخصص مغز و اعصاب یا به کلینیک اختلالات خواب مراجعه نمایید. با تشکر
    • من مرد 56 ساله هستم حدود 2 سال پیش متوجه لرزش دست و خم شدن زانو و کند شدن در راه رفتن و خستگی در مفاصل زانو و دستها شدمبا مراجعه به پزشک مغز و اعصاب بیماری پارکینسون تشخیص داده شد و داروی مادو پار250 ویا ایزیکام 250 روزی 625 میلیگرم در 3 نوبت مصرف میکنم اما هر روز فعالیت بدنیم و راه رفتنم کند تر میشود و احساس خستگی شدید در زانو آیا ورزش و تغذیه کمکم می کند ؟ چه نوع مواد غذای و چه نوع ورزش انجام بدم  ضمنا بازنشسته و در حال حاضر مغازه سوپری دارم کمتر تحرک دارم راهنمای کنید
      • با سلام و احترام. بله ولی بهتر است این فعالیت های بدنی متناسب با وضعیت سنی و جسمی شما همراه با بیماری پارکینسون باشد. به همین دلیل پیشنهاد می کنیم از یک متخصص فیزیوتراپیست کمک بگیرید تا در طرح ریزی برنامه ی حرکتی و ورزشی، راهنمای شما باشند. همچنین می توانید از طریق سامانه ی مشاوره ی توان درمان درخواست خود را با فیزیوتراپیست مطرح نمایید. با تشکر
    • سلام نامزدم دستاس میلرزه و گاهی هم اگ توجه کنم سرش لرزش داره و بهم گفته مادر زادیه اما دقیقا نفهمیدم بیماریش چی هست.‌گاهی اتفاق میفته که صداش میزنم ولی ب ی جایی خیره هس و حواسش نیس ایا اینها علائم بیماری پارکینسون هست؟خیلی نگرانشم
      • سلام و وقت بخیر. پارکینسون همانطور که متن نیز گفته شده است صرفا با لرزش همراه نیست. باید علائمی از کندی حرکت و سفتی عضلات نیز وجود داشته باشد. همچنین شدت و میزان این اتفاقات نیز مهم هستند. ممکن است مقدار این حواسپرتی به حد زیادی نباشد و حساسیت شما باعث چشمگیر به نظر رسیدن این موضوع گردد. همچنین اگر این حواسپرتی به میزان زیادی است و خود ایشان نیز به آن آگاه گشته و ناراضی هستند می توانید این موضوع را نیز بررسی کنید. با تشکر
    • با سلام .برادر من کندی حرکت داره ۳۷ سالشه.دکتر داروی پارکینسون و داروی اعصاب داده.ایا درمان داره پارگینسون. 
      • با سلام و احترام. بله پارکینسون از جمله بیماری هایی است که هم برنامه ی درمان دارویی، هم درمان جراحی و هم برنامه ی توانبخشی دارد. می توانید مقاله ی درمان پارکینسون را در سایت مطالعه فرمایید. با تشکر
    • باسلام!من یک داداش16ساله دارم ک درماه ب مشکلاتی دچارمیشه.یا زیاد حرف میزنه پرت وپلا میگه یا سکوت میکنه و بیخوابی وبی اشتهایی.ویبوست.توانجام کارهاش خیلی کُند است،لرزش دست هم داره اگه درست دقت کنیم.دکتر بهش قرص بی پریدون ،ریسپریدون،داده..ممکن است ک تشخیص دکتر توبیماری پارکینسون صحیح بوده؟؟
      • با سلام و احترام. ضمن عذرخواهی از تاخیر در پاسخدهی به اطلاع می رسانیم نیاز به شرح دقیقتر همراه با بررسی بیشتری از اختلال ایشان، علت دریافت دارو، تشخیص پزشک مربوطه و... وجود دارد. شما می توانید وارد سامانه ی مشاوره شده از این طریق اقدام به ثبت درخواست مشاوره ی خود نمایید. با تشکر
    • سلام خسته نباشید مدتی هست ک مادرم از سمت پشت سر گردنش درد میکنه و ب صورت ناخداگاه میگه سرم ب سمت پشت کشیده میشه و نمیتونم سرمو درست نگه دارمبعضی پزشکا داروی پارکینسون دادن ولی فرقی نکرده بنظر شما ممکنه دیستونی باشه؟؟لطفا زود جواب دهید
      • با سلام. دیستونی یا پارکینسون صرفا با علائمی که اعلام فرمودید قابل تشخیص نیست. ممکن است در نتیجه ی مشکلات عضلانی یا عصبی-عضلانی باشد. تشابه دارویی در اختلالات زیادی نیز ممکن است دیده شود. آیا لرزش در اندام ها دارند؟ نظر تشخیصی پزشک ایشان چه بوده است؟ چه آزمایش هایی (نظیر MRI و...) انجام داده اید؟
    • سلام من هفده سالمه .وقتی که انگشت شستمو به انگشت اشارم به حالت دایره ای نزدیک میکنم دچار لرزش میشه البته قبلا ها هم  که دو سه بار انگشت اشارمو صاف نگه میداشتم  دچار لرزش میشد ولی خوب شده بود. اینم بگه که تو حالت استراحت دچار لرزش نمیشم.به نظرتون دلیلش چی میتونه باشه.
      • با سلام. علت لرزش دست میتواند موارد بسیار مختلفی باشد. برخی از این موارد اختلال و نیازمند دریافت برنامه درمانی هستند و برخی دیگر خیر. یکی از بخش های مهم در زمینه پارکینسون، لرزش در زمان استراحت است. ضمن اینکه علائمی که شما فرمودید برای تشخیص گذاری کافی نمی باشد. در صورتی که نگرانی شما زیاد است یا علائم شما بیشتر شد می توانید به پزشک متخصص مغز و اعصاب مراجعه نمایید و با ما در ارتباط باشید.
    • باسلام و خسته نباشید خدمت شما،بنده آقایی هستم ۳۰ ساله،از کودکی لرزش دست داشتم ولی نه به آن صورت که برایم مشکل ساز باشد ولی کارهای تمرکزی مثل خوشنویسی با قلم و جوهر و یا لحیم کاری برایم سخت بود،از تابستان امسال علائم زیر شروع شد؛۱-امسال وقتی رفتم گواهی عدم سوپیشینه بدهم دستم ناخودآگاه خارج از کنترل شروع کرد به لرزیدن حتی نمیتوانستم انگشت بزنم،واقعه موقعیت دردناکی بود،۲-موقع اصلاح سر در آرایشگاه گاهی سرم میلرزد و نمیتوانم فیکس کنم که از ناچاری موهای زیبایم را خودم ماشین کردم که در آن موقعیت قرار نگیرم،۳-رفتم آزمایش خون بدهم دیدم دستم با آن که روی تکیه گاه است بازم تکان دارد(خفیف)با دست دیگرم کنترل کردم که مشکلی در سوزن زدن نداشته باشم،۴-چیز کوچک مثل قند بین انگشت اشاره و شستم نمیتوانم با تمرکز نگه دارم،هنگام چرخش گردنم انگار گیر میکند و نیاز دارد مثل لوازم مکانیکی روغن کاری شود،اگر گردنم را بچرخانم طوری که بخواهم پشتم را نگاه کنم در موقعیت لرزش قرار میگیرد. لطفا راهنمایی بفرمایید من شهرستان هستم و فاصله ام با مشهد کم است،چنانچه پزشک متخصص میشناسید دریغ نفرمایید،خودم پزشکی نمیشناسم و به همین دلیل اقدام نکردم.نکته:کمترین میزان لرزش در دستم را دقیقا به محض بیدار شدن از خواب صبح دارم.
      • با سلام و احترام. شرایط شما را درک می کنم. پیشنهاد ما این است که حتما به متخصص مغز و اعصاب مراجعه نمایید. لرزش دست همیشه علامتی از بیماری پارکینسون نیست. با اینحال حتی این بیماری نیز کنترل و درمان های ارائه ی شده ی خوبی دارد. نکته ی قابل توجه این است که این لرزش دست یا سر درحال دور کردن شما از اجتماع است. در نتیجه عواطف شما هم به مرور لطمه خواهد خورد. دقت بفرمایید که هر شخصی با هر ویژگی یک هویت اجتماعی دارد و نباید از این موضوع محروم گردد. حتما پیگیری بفرمایید و از این موضوع نیز نگران نباشید و خود را از اجتماع محروم نکنید. با ما ارتباط باشید. با تشکر
        • با سلام و ممنون از راهنمایی شما،پاسخ شما قوت قلبي برايم بود،من دكتر مراجعه ميكنم و نتيجه اش را در همين قسمت منعكس ميكنم و گزارشى از روال درمان همنيجا مينويسم.سپاس فراوان.
    • سلام من 35 سالمه چند ساله که لرزش دست خفیف داشتم و الان ی مدت زیاد شده و گاهی اوقات مفصل آرنج دست چپم گیر میکنه و وقتی آزاد میشه با صدا یی شبیه به شکستن همراه میشه میشه لطفا منو راهنمایی کنید ممنونم از لطف بی دریغ شما
      • با سلام و احترام. این لرزشی که فرمودید در حین حرکت دست دارید یا در حالت استراحت نیز دچارش هستید؟ تا بحال در این چند سال پیگیری پزشکی داشته اید؟ نتایج ارزیابی پزشک چه بوده است؟ مواردی که فرمودید می تواند دلایل گسترده ای داشته باشد. بخصوص لرزش و قفل شدگی آرنج بهتر است توسط متخصص ارتوپدی و یا فیزیوتراپیست ارزیابی شوید و در صورت نیاز به ارزیابی های بیشتر به پزشک متخصص مغز و اعصاب جهت بررسی دقیقتر علت لرزش مراجعه بفرمایید
    • با سلام من ۳۵ سالمه مدت ۵ سال هست که سرم از ناحیه پشت گوشهام تا سر شانه هام ( رگ کلفت ) درد میگیره بد جوری ، دکتر مغز و اعصاب هم رفتم گفتن میگرن هست یک سری غذا ها رو رعایت کنم ولی خوب رعایت هم کردم خوب نشده خوهش میکنم در مورد این سردردم منو راهنمایی کنید .
      • با سلام و احترام. مواردی که فرمودید می تواند از یک گرفتگی عضلانی تا دیسک گردن و میگرن و یا... را شامل شود. جهت ارزیابی دقیقتر بهتر است به پزشک متخصص مراجعه فرمایید. ضمن اینکه بیان این بیماری ها نباید در شما نگرانی ایجاد کند. صرفا بیان میکنیم تا طیف زیاد اختلالات را ببینید و صرفا با چند علامت نمی توان تشخیص گذاری قطعی نمود
    • سلام بنده 38سال سن دارم تقریبا 2ماه است که دست چپم شدید می لرزه دلیلش چیه؟
      • سلام. آیا مراجعه به پزشک داشته اید؟ نظر ایشان چه بوده است؟ پیشنهاد می کنیم با توجه به اینکه بیش از دو هفته از این علائم می گذرد حتما به پزشک مراجعه فرمایید و با ما در ارتباط باشید. سپاس
    • با سلامبنده 27 سال سندارم که دو عضو  خانواد ام که دوچار بیماری پارکینسون در جوانی شده اندخودم مدتی است که گاهی خود به خود نبض تند در ماهیچه هایم دارم حدودا 5 ثانیه ای که گاهی احساس درد در دست چپ و کشالیه پشت ران چپ دارم که با تکان دادن عضلاتم درد رفع می شود گاهی همراه با کمی لرزش در انگشتان دست چپ یا گاهی پا چپ ولی همیشگی نیست دو شب هم سردرد عجب در ناحیه بالای سر داشتم که  حتی با خوابیدن تا صبح برطرف نشد کندی حرکات ندارم ولی گاهی احساس میکنم به وقت احساسی شدن یا فشار عصبی  گردنم قفل میشود ولی بصورت کم و کمی احساس لرزش در درون دارم ولی هیچ لرزشی در اندام پیدا نمی کنم 
      • سلام. تابحال به پزشک متخصص مغز و اعصاب مراجعه کرده اید؟ چه آزمایش هایی انجام داده اید و گزارش پزشک معالج شما چه بوده است؟ با توجه به مواردی که فرمودید پیشنهاد میکنیم حتما پیگیری بفرمایید و با ما در ارتباط باشید
    • سلام من سردرد و سرگیه می گیرم و گاها خرورپوف ونمی تونم حرکت کنم بعداز شاید  ده دقیقه بهتر می شم و نسبت به اطرافم آگاهم سرگیجه زیاددارم و عصبی هستم کلا قبلا نوارمغزدادم پیش دکتر مغز واعصاب چیزی مشخص نشدولی  دیگه ام آر آِی وآم اروی رو  نوشتم بگیرم ک نشد . گاهی دستام جون ندراه حرکت کنم . آیا به پراکینسون رمبوطه و فقط خیلی عصبی باشم دستام  می لزره یا کار یکم دقت بخواد. درضمن میگرن و سینوزیت و کم کار تیروئید  دارم . خانمی 46 ساله هستم 
      • سلام. مواردی که فرمودید مجموعه ای از علائمی را نشان می دهند که می تواند به مشکلات مختلفی اشاره داشته باشد. بهتر است آزمایشهای پاراکلینیکی مانند ام آر آی و... را انجام دهید. با تشخیص دقیقتر می توانید درمان مناسبی دریافت کنید. حتی ممکن است تمام مواردی که تجربه میکنید ناشی از مشکلات اعصاب باشد که نیاز به برنامه متفاوتی خواهد داشت. اما در وهله ی اول پیشنهاد میکنیم آزمایشات مورد نظر را سریعتر تکمیل بفرمایید. در نتیجه خواهید توانست درمان سریعتری را هم شروع کنید. با آرزوی سلامتی روز افزون برای شما
    • سلام من ۴۷سالمه شبهاموقع خواب فکم شروع به لرزش شدید میکنه برای خوابیدن باید دهانم را باز بگزارم در خوابهم لرزش زیادی دارم
    • سلام من 27 سالمه تقریبا دو ساله طرف راسته بدنم سفت میشه حدود 20 ثانیه شایدم بیشتر چن بار رفتم دکتر ولی تشخیص ندادن ولی حس میکنم پارکینسون به نظرتون چیکار کنم؟
      • با سلام. سفت شدن بدن فقط یک علامت است که نمیتوان به راحتی برچسب تشخیصی بیماری بر روی آن گذاشت. چندین احتمال وجود دارد که پزشک با معاینه فیزیکی و در صورت نیاز آزمایشات مختلف افدام به تشخیص گذاری می کند. براحتی نمیتوان گفت که این علامت چه بیماری ای است. آیا علائم دیگری نیز دارید؟ چه آزمایش ها و ارزیابی هایی انجام داده اید؟
    • سلام.حدود چند روز است که دکتر نورولوژیست تشخیص شروع پارکینسون برای مادرم داده.مادرم۵۸سالشونه.دکتر قرص پارکین سی(لودووپا۱۰۰)تجویزکردن.به این صورت که هفته اول هر ۸ساعتی یک چهارم قرص.هفته دوم یک دوم.هفته سوم سه چهارم و هفته چهارم به بعد ۱عدد کامل بخورن(هر ۸ساعت).مادرم چند ساعت بعدش با کمی فعالیت رعشه و حالت ضعف میگیره.البته رعشه داخل بون حس میکنن نه اینکه بدنشون تکون بخوره.حالاچه کنیم؟ممنون
      • سلام و احترام. نگرانیتان را درک میکنیم. موازد رعشه و ضعف یکی از علائم پارکینسون است. اما برای بررسی اثر دارو و باقی موارد باید علائم بیشتری بررسی شود که بهتر است تحت نظر پزشک متخصص خودتان باشید. لذا پیشنهاد ما این است که در صورت نگرانی از علائم ایجاد شده و درصورتی که فکر میکنید موارد ناشی از مصرف دارو است می توانید به پزشک مجددا مراجعه کرده و از شرایط اطمینان حاصل کنید. در صورت نیاز داروی تجویز شده تغییر داده می شود. با آرزوی سلامتی برای مادر گرامی شما و تمامی مادران عزیز
    •  آیا بیماری پارکینسون در والدین ارتباط با ضعف عصب و عظله در نوه فرد دارد 
      • نویسنده
        با سلام زمینه ژنتیک در ابتلا به بیماری پارکینسون به میزانی اندکی موثر است. اما توجه داشته باشید ضعف عصب و عضله می تواند دلایل مختلفی داشته باشد. اگر دوره طولانی این ضعف وجود دارد بهتر است بررسی صورت گیرد.
    • سلام،خسته نباشید،من 33سال دارم،من همیشه احساس خستگی می‌کنم و همه عضلات بدنم درد میکنه،معمولا در هنگام صحبت کردن ناخواسته کلمه های آخر جمله را خیلی آروم یا اصلا نمی گم  در هنگام دراز کشیدن خیلی پاهایم را تکان میدم چون اگر تکان ندم بیشتر درد میگیره ،ولی لرزش دست و پا ندارم،به نظر شما از علام پارکینسون هستش؟اگر به نظر شما پارکینسون هستش روش های درمان به چه صورت است؟
      • نویسنده
        باسلام و احترام خدمت شما کاربر گرامیعلائمی که شما بیان کردید برای تشخیص بیماری پارکینسون کافی نیست اما لازم است این علائم به لحاظ نورولوژی و عصب شناسی بررسی شوند.توصیه ما به شما این است که هرچه سریعتر به پزشک مراجعه کنید.اگر در موارد دیگر ارزیابی سلامت مشکلی وجود نداشته باشد جای نگرانی نیست اما در صورت وجود مشکل تشخیص سریعتر و درمان به هنگام می تواند بسیار در آینده و پیش آگهی بیماری موثر باشد.با آرزوی سلامتی.
    • با سلاممیخواستم نظرتون در مورد داروی nly01 که در مرحله تست بالینی هست و داروی جدیدی که قرار در سال جدید میلادی عرضه بشه رو بدونمچقدر احتمال عرضه این داروها رومیدین و اینکه چقدر کارآمده
      • نویسنده
        سلام و احترام خدمت شما کاربر محترم طبق آزمایش های انجام شده داروی nly01 بر روی موش ها اینطور پیش بینی می شود که برخلاف سایر دارو های پارکینسون که به کاهش علائم کمک می کنند این دارو به شکل موثری از پیشرفت بیماری جلوگیری میکند.و البته از آنجا که داروهای مشابه با ترکیبات به کار رفته در nly01 همین حالا هم به طور گسترده مورد استفاده هستند بنابراین احتمالا این دارو در مرحله تست بالینی نیز موفق خواهد بود.در صورت تمایل برای اطلاعات بیشتر و تخصصی تر توصیه میکنم به متخصص دارو ساز یا متخصص مغز و اعصاب مراجعه فرمایید.
    • سلام من شوهرم درد پیشانی همراه با درد در قسمت چپ سرش داره و وقتی اینطوری میشه بدنش شروع به لرزش میکنه و کمی هم تو حرف زدنش لکنت داره میخواستم علتش رو بدونم؟
      • نویسنده
        سلام و احترام خدمت شما کاربر محترمعلایمی که شما بیان کردین برای تشخیص گذاری بیماری پارکینسون کافی نیست اما با توجه به اینکه درد در قسمت چپ پیشانی گاهی نگران کننده ست توصیه ما به شما این است برای تشخیص و معاینه دقیق هر چه سریعتر به متخصص مغز واعصاب مراجعه فرمایید.
    • سلام من شوهرم چندوقته که یه دفعه لرزش میگیره و بعدش میگه که قسمت راست سرش درد میکنه میخواستم بدونم این علائم بیماری پارکینسون هست یا نه؟؟
      • نویسنده
        سلام و عرض ادب خدمت شما کاربر گرامی خیر وجود این علائم به تنهایی دلیل بر وجود بیماری پارکینسون نیست برای تشخیص و بررسی دقیق علائم باید به متخصص مغز واعصاب مراجعه کنید.
    • با سلام.ببخشید میخواستم ببینم برای تشخیص پارکینسون چیکار باید کرد؟چه آزمایش و چه عکس هایی نیاز هست؟چه دکتری باید بریم تا تشخیص بدن؟
      • نویسنده
        با سلام و عرض ادب خدمت شما کاربر محترم و سپاس از سوالی که مطرح کردید.برای تشخیص بیماری پارکینسون باید به متخصص مغز و اعصاب مراجعه کنید.برای تشخیص این بیماری معمولا از اسکن های مغزی استفاده نمی کنند و تشخیص اغلب بوسیله ارزیابی ها و تست های بالینی انجام می شود
    • باسلام آیا نیاز هست درمدل لباس این بیماران تغییری ایجاد بشه و یا تاکنون لباسی طراحی شده که این بیماران درمراحل پیشرفته بتونن لباس رو به راحتی بپوشن ؟
      • نویسنده
        باسلام خدمت شما کاربر گرامی و تشکر از سوالی که مطرح کردید.بله برای افزایش استقلال بیماران پارکینسون در انجام فعالیت های روزانه از جمله پوشیدن لباس انجام یکسری تغییرات و تطابقات جبرانی لازم است. معمولا برای راحتی در پوشیدن لباس این افراد از لباس های گشاد و با دکمه های اهنربایی استفاده می کنند و...اما لباس خاصی که مختص بیماران پارکینسون باشد تا کنون طراحی نشده است.
    • ضمن عرض سلام واحترام یکی از نزدیکان من دچار پارکینسون شده که علائم خیلی خفیف را دارا میباشد مانند لرزش دست هنگام گرفتن چیزی. سوال: افراد مبتلا به پارکینسون ایا میتوانند روابط جنسی داشته باشند ؟ و اینکه این مسایل در پیشرفت بیماری تاثیر دارد یا خیر؟ممنون از راهنمایی که خواهید کرد
      • نویسنده
        باسلام وعرض ادب خدمت شما کاربر گرامی .در پاسخ به سوال شما :برطرف کردن نیازهای جنسی جزو حقوق اولیه انسانها است و شامل هر زندگی سالم می گردد.اما نکته ای که باید به آن توجه کنید این است که مسایل جنسی در پیشرفت بیماری موثر نیست بلکه با پیشرفت بیماری پارکینسون ممکن است روابط جنسی این افراد تحت تاثیر قرار بگیرد. کاهش میل جنسی بویژه در آقایان از جمله اختلالات جنسی است که این افراد با پیشرفت سیر بیماری ممکن است با آن مواجه شوند. با تشکر
    keyboard_arrow_up
    3 اشتباه بزرگ در اولین ملاقات

    3 اشتباه بزرگ در اولین ملاقات!

    ایمیل با موفقیت برای شما ارسال شد!