مشاوره با متخصص
تماس تلفنی با ما تماس تلفنی با ما
ویزیت در منزل نوبت درمان آنلاین
ویزیت در منزل ویزیت در منزل

آفازی چیست؟

 

مقدمه

تا حالا دیدید برخی افراد در نتیجه ی آسیب مغزی مثل سکته یا تصادف، دیگه نمیتونن صحبت کنن؟ یا دیگه خوب متوجه صحبت بقیه نمیشن؟ خب به این اختلال میگن آفازی! ولی این همه ی اون چیزی نیست که باید از آفازی بدونید. بیاید با هم نگاه دقیقتری به این اختلال داشته باشیم و ببینیم علت، علائم و درمانش چیه…

آفازی (زبان پریشی) چیست؟

آفازی چیست؟

آفازی (به انگلیسی: Aphasia) یا زبان پریشی اختلال در زبان است که بر روی درک، بیان، خواندن و نوشتن تاثیر می گذارد. آفازی همیشه در نتیجه آسیب مغزی اتفاق می افتد که یکی از شایع ترین علت های آن سکته مغزی می باشد. اگرچه دلایل دیگری نظیر تصادف، ضربه به سر، تومور یا التهاب مغزی می تواند منجر به زبان پریشی شود. (این تعریف را انجمن جهانی آفازی ارائه کرده است.)

هرآنچه درباره ی سکته مغزی باید بدانید »

آفازی می تواند اینقدر شدید باشد که توانایی ارتباط برقرار کردن با بیمار بسیار سخت شود، و یا اینقدر خفیف باشد که بیمار در برخی موارد بسیار خفیف احساس مشکل کند ( مثلا نتواند برخی کلمات را براحتی به خاطر بیاورد)

علائم آفازی چیست؟

علائم آفازی چیست؟

آفازی اختلالات همراه نیز می تواند داشته باشد ولی به طور ویژه می توان علائم آفازی را موارد زیر دانست:

  • ناتوانی در درک زبان
  • ناتوانی در تلفظ (بدون وجود ضعف در عضلات)
  • ناتوانی در صحبت کردن خود به خودی
  • ناتوانی در نامیدن اشیاء
  • ناتوانی در تکرار کردن
  • پارافازی کلامی (جایگزینی و استفاده از کلمه یا صداها به جای یکدیگر)
  • ناتوانی در جمله بندی مناسب
  • ناتوانی در حفظ قواعد دستوری
  • ناتوانی در خواندن
  • ناتوانی در نوشتن
  • جملات ناکامل
  • عدم حفظ آهنگ و تون صدا (مثلا جمله ی پرسشی را به صورت معمولی بگوید و شما ندانید الان سوال کرد یا نه!)
  • محدود شدن خزانه واژگان بیانی (مثلا فقط ۱۰ تا کلمه یا جمله بلد است)
  • ناتوانی در درک دستورات یا خواسته های دیگران

آفازی چگونه ایجاد می شود؟ علت آفازی چیست؟

علت حرف نزدن بعد از سکته

مغز دارای دو نیمکره ی چپ و راست است. در بیشتر افراد نیمکره ی مسئول برای صحبت کردن، نیمکره ی چپ است. که به آن نیمکره ی غالب هم می گویند.

در نیمکره ی چپ مناطق مختلفی وجود دارند که هر یک بخشی از عملکرد گفتار را انجام می دهند.

  1. بروکا: بخشی از نیمکره ی چپ است که مسئول بیان کلمات می باشد. یعنی وقتی می خواهیم کلمه ی “توپ” را بگوییم این منطقه الگوی حرکتی آن را برنامه ریزی می کند و می توانیم آن را بگوییم (اگر این بخش درست کار نکند مثلا توپ را می گوییم “پوت”)
  2. ورنیکه: بخشی که در درک صحبت دیگران نقش دارد. (اگر درست کار نکند صحبت دیگران را نمی فهمیم! درست مثل اینکه یک ژاپنی با شما صحبت کند)
  3. الیاف قوسی: این الیاف ارتباط بین دو بخش بروکا و ورنیکه را برقرار می کنند. در واقع وقتی کسی با شما صحبت می کند شما با ورنیکه آن را درک می کنید، و وقتی بخواهید جواب فرد را بدهید با همکاری ورینکه + الیاف قوسی + بروکا پاسخ فرد را می دهید.

نواحی مغز در آفازی

آفازی در نتیجه ی آسیب به این بخش ها از مغز ایجاد می شود.به طور مثال آسیب تکلم بعد از سکته مغزی به دلیل آسیب این مناطق است. علل زیر می تواند منجر به آفازی شود:

  • سکته مغزی
  • ضربه به سر
  • تومور
  • بیماری های پیشرونده مغزی
  • زوال عقل ( مانند آلزایمر و..)
  • اختلالات متابولیک
  • عفونت های مغزی

همچنین موارد زیر می تواند در ایجاد آفازی تاثیرگذار باشند:

  1. زمینه ی ژنتیکی
  2. استرس و تنش زیاد
  3. کم خوابی مستمر
  4. بیماری دیابت
  5. کلسترول بالا
  6. فشار خون بیش از اندازه
  7. مصرف سیگار
  8. مصرف زیاد موادی مانند (الکل، چربی، نمک و…)

آفازی چگونه تشخیص داده می شود؟

پس از آسیب فرد، پزشک متخصص با توجه به نوع آسیب، علائم و شدت آسیب دیدگی، دستور تصویربرداری مغزی را می دهد. با توجه به تصویربرداری مغزی سی تی اسکن CTscan و یا MRI می توان نواحی آسیب جمجمه، عروق و بافت مغز را تشخیص داد.

با توجه به جایگاه آسیب، سپس بررسی آفازی انجام می گیرد. از مهمترین عوامل جهت ارزیابی صحیح، سطح هوشیاری فرد می باشد. در صورتی که فرد هوشیار نباشد نمی تواند به سوالی هم پاسخ دهد.

پس از آن بررسی سطح درک شنوایی فرد انجام می شود. اینکه فرد چقدر نسبت به صحبت های دیگران درک دارد.

سپس ارزیابی صحبت کردن و بیان بیمار انجام می شود.

در صورتی که فرد مشکوک به آفازی باشد به گفتاردرمانگر ارجاع داده می شود. تشخیص نوع آفازی عموما با گفتاردرمانگر می باشد. همچنین درمان صحبت کردن این بیماران نیز با گفتاردرمانگر است.

انواع آفازی

انواع آفازی یا زبان پریشی

آفازی ها بر اساس سه توانایی زیر تقسیم بندی میشن:

  1. صحبت کردن به شکل روان
  2. درک شنیداری
  3. توانایی تکرار کردن

آفازی دسته های متفاوت و و تخصصی دارد. اما با توجه به مهارت های فوق، ما به ۵ دسته ی کلی آن میپردازیم:

نوع آفازیروان صحبت کردندرک شنیداریتوانایی تکرار
گلوبالنداردنداردندارد
بروکانداردداردندارد
ورنیکهداردنداردندارد
انتقالیداردداردندارد
آنومی (نامیدن)دارددارددارد

آفازی گلوبال

شدیدترین نوع زبان پریشی محسوب می شود. که فرد در تمام سه توانایی فوق، دچار نقص شدید شده است. توانایی درک کلمات را ندارد و بیان اش در حد چند کلمه و یا حتی کمتر می باشد. نمی تواند بخواند یا بنویسد.

این نوع آفازی رو می تونید دقیقا اوایل زمانی که فرد سکته کرده ببینید، و اگر آسیب مغزی گسترده نباشه میتونه فورا علائمش حذف بشه و یا تبدیل به یک نوع آفازی دیگه بشه. (یعنی مثلا شما بیماری رو میبینید که چند ساعته از سکته اش می گذره و هیچی از صحبت های بقیه نمی فهمه، ولی همون فرد ۳ روز بعد هیچ مشکلی در صحبت کردن نداره)

آفازی بروکا

آفازی بروکا

در این نوع از آفازی، بیان فرد به شدت آسیب می بیند ولی درک تا حدود بسیار زیادی سالم است. فرد کلمات را نمی تواند بگوید و یا طول جملاتش کوتاه شده و جملاتش در حد ۳-۴ کلمه است. به این نوع زبان پریشی، آفازی ناروان نیز می گویند.

فرد نمی تواند کلمه را درست ادا کند و معمولا دچار اشتباه در تلفظ کلمه می شود.

می تواند صحبت دیگران را درک کند و بخواند. ولی نوشتن دچار آسیب شده است.

(تصور کنید شما دچار این آفازی شدین: حرف های همه رو می فهمید. بعد که میخواین جواب بدین نمی تونید! شروع می کنید به اشتباه تلفظ کردن کلمات و صداها… باز خودتون متوجه میشین که دارین اشتباه تلفظ میکنین! ولی نمی تونید درستش رو بگید. و تصور کنید چه حسی بهتون دست میده…)

آفازی ورنیکه

در این نوع زبان پریشی، فرد توانایی درک صحبت دیگران را ندارد و یا دچار نقص است. ولی می تواند کلمات را بیان کند. در واقع این افراد صحبت می کنند ولی گفتار آنها معنا و مفهوم خاصی ندارد. به این نوع زبان پریشی، آفازی روان نیز می گویند.

(یعنی کلمات و جمله هاشون خیلی بی ربط هست و شما خیلی چیز خاصی ازشون متوجه نمیشین. با اینکه صحبت شون معنای خاصی نداره ولی زیاد صحبت می کنن. یعنی همون کلماتی که معنی نمیده رو با آهنگ و ریتم معمولی تلفظ میکنن انگار که میخوان مفهومی رو به شما منتقل کنن)

آفازی آنومیا (واژه یابی یا نامیدن)

در این اختلال، فرد توانایی پیدا کردن کلمات و واژه یابی را ندارد. اغلب می داند چه میخواهد بگوید و راجع به چه موضوعی صحبت کند ولی کلمه ای که می خواهد بگوید را پیدا نمی کند.

گفتارش روان است و تا حد زیادی درک نیز سالم است.

(مثلا چون کلمه رو یادشون نمیاد میگن “چیز….عه….چیز….این….عه…” . بعدش هم چون نتونستن کلمه ای که میخوان رو بیان کنن احساس خوبی نخواهند داشت…)

آفازی انتقالی

گفتار این بیماران روان است. درک نیز تا حد زیادی سالم می باشد. ولی قادر به تکرار کلمات شما نیستند.

غالبا مشکلات گفتاری به شکل پارافازی دارند.

مثلا “زنگ” را می گویند “رنگ” (پارافازی واجی)

و یا “خودکار” را می گویند “مداد” (پارافازی معنایی)

مشکلاتی در خواندن و درک مطلب نیز ممکن است داشته باشند.

آفازی چه اختلالات همراهی می تواند داشته باشد؟

بسته به اینکه آفازی در نتیجه ی چه عاملی ایجاد شده باشد اختلالات همراه آن متفاوت است. بطور کلی موارد همراه شامل:

  • فلجی در نیمه ی بدن (بیشتر فلجی سمت راست بدن)
  • مشکلات بلع و غذا خوردن
  • کوری نیمه ی بینایی
  • دیزارتری
  • آپراکسی
  • تشنج

درمان آفازی چیست؟

درمان آفازی و مشکل حرف زدن بعد از سکته مغزی

درمان جنبه های گفتار و صحبت کردن و همچنین بلع بیمار آفازی برعهده گفتاردرمانگر می باشد. (گفتار درمانی چیست؟) همینطور درمان شرایط عمومی بیمار به عهده ی پزشک و متخصص مغز و اعصاب است.

  • گفتاردرمان نوع آفازی را تشخیص داده و متناسب با آن برنامه ی درمان بیمار را طرح ریزی می نماید.

برنامه ی گفتاردرمانی چندین جلسه طول می کشد و باید به طور مستمر پیگیری شود. این برنامه ی درمانی با توجه به سطح درک، بیان، خواندن و نوشتن بیمار برنامه ریزی می شود.

همچنین در برخی افراد وسعت آسیب به قدری شدید است که ممکن است فرد به تکلم مانند گذشته نرسد.

در افرادی که آسیب حرکتی زیادی نیز دیده اند (مثل افرادی که فلجی در دو سمت بدن دارن) در صورت آفازی شدید، سیستم AAC یا ارتباط جایگزین و افزوده پیشنهاد می شود. به طور کلی این سیستم به فرد کمک می کند تا از حداقل توانایی هایش برای ارتباط برقرار کردن به بهترین نحو استفاده کند.

  • مهمترین مورد در نتیجه گیری از درمان، شروع زودهنگام درمان و استمرار در آن است!

به طور کلی تا ۶ ماه پس از آسیب، دوران طلایی به حساب می آید. از این جهت بهترین زمان برای بازگردانی مهارت های از دست رفته می باشد. همچنین درمان تکلم بعد از سکته مغزی شرایط مشابهی دارد و بهتر است هرچه سریعتر آغاز شود.

چرا که مغز می تواند تا حد زیادی مهارت های از دست رفته را پس بگیرد. اگرچه ممکن است در موارد شدید، اختلال پایدار شود.

آیا به خوبی با اختلال آفازی (عدم تکلم پس از آسیب مغزی) آشنا شدید؟ حتما نظرات و یا سوالات خود را در بخش دیدگاه ها ارسال کنید. همچنین شما می توانید از “مشاوره آنلاین و رایگان” از متخصصین تیم توان درمان بهره مند شوید.

  • معرفی آفازی یا زبان پریشی (از دست دادن زبان)
  • انواع آفازی چیست؟
  • علائم آفازی چیست؟
  • مشکل در تکلم و صحبت کردن بعد از سکته مغزی
  • معرفی آفازی روان و آفازی ناروان
  • درمان آفازی (مشکل در تکلم)
Sending
۱
۵
نظر شما:
مجموع امتیازها: ۳.۶۹ ( تعداد نظرات: ۱۷۶)
شما می توانید نظرات خود را در رابطه با این مطلب در این قسمت درج نمایید.

توجه! در این بخش سوالات تخصصی شما توسط متخصصین پاسخ داده نخواهد شد. برای دریافت مشاوره تخصصی می توانید وارد سامانه مشاوره توانءء درمانءءء شوید.

50 دیدگاه

    • سلام، چه سایت خوبی و چه مطلب جامع و زیبایی. بنده حدس میزنم مشکلی شبیه آفازی آنومیا داشته باشم، نه سکته و نه تصادفی برام رخ داده. تکلم و سخنوری خوبی دارم، دبیر زبان هستم! اما در ارجاع به اشیا در صحبتهایم دچار مشکل هستم. مثلا در کلامم از چوب لباسی بجای ماشین لباسشویی استفاده می کنم! اشتباهی بجای اینکه بگویم کفش ها را در جاکفشی گذاشتم، می گویم در گاز گذاشتم! یا مثلا در کیس خنده داری می گویم "اگر 'آب' رفتی برای من هم 'دستشویی' بیاور"! و... چند سالی هست به این مساله دچار شده ام. راه کاری برای من وجود دارد؟!!!
      • با سلام و احترام. ضمن تشکر از ابراز لطف شما، با وجود علائمی که فرمودید قابلیت تشخیص اختلال به سادگی امکان پذیر نمی باشد. مدت این علائم، سن فعلی شما و... از فاکتورهایی هستند ک می بایست بررسی شوند. با تشکر
      • سلام اقای حسن،منم همچین مشکلی پیدا کردم بنظرم،درواقع اکثر مشکلم اینه که جای کسره و فتحه کلماتو اشتبا میگیرم،احساس میکنم دلیلش رغبت ندادن به حرفام و کمتر دقت کردنه،درهرصورت شده یه نقطه ضعف برام،و هی سوتی میدم،دانشجوی دندانپزشکی هم هستم،با رتبه سه رقمی،ولی نمیدونم این چ بلایه درگیرش شدم
    • سلام. خسته نباشید 3 روزه که از stroke مادر بزرگ من میگذره در نیم کره چپ مغزشون، سمت راست بدنش دچار مشکل شده ولی خیلی شدید نیست یعنی خودش بدون کمک راه میره دست راستش رو تکون میده اما یکم حرکات انگشت های دست راست کم شده، حالا مشکل اصلی که اذیتش میکنه عدم توانایی در حرف زدنه، صدا دارند از حنجره شون اما تنها کلمه ای که با سختی میتونند بگن ( نه)  هست، بلع شون بطور نسبی خوبه ینی خودشون غذا میخورن اما گاهی کمی غذا تو دهنش میمونه، توانایی خوندن و نوشتن هم دارند ولی خب بخاطر کم شدن حرکات انگشت دست راست یکم بدخط ولی به هرحال مینویسه و میخونه. بنظرتون این بخش گفتار و بلع قابل بهبود هست!؟ و آیا بهبودی کامل ممکنه!؟
    • سلام خسته نباشید پدرم 2ماه و نیم پیش سکته مغزی شمت چپ کردند و عمل شدند اول سطح هوشیاری 4 بود بعد 20 روز به هوش آمدند سمت راست بدن فلج شده و لی با کار درمانی تکان میده الان یک هفته تراکستومی و لوله  NJ در آوردند بلع خیلی خوبه همه افراد رو میشناسه ولی توجه به حرف نمیکند در زمان کار درمانی از گلوش صدا میاد ناله میکنه میخوام ببینم حرف زدنش بر میگرده؟
      • با سلام و احترام. باتوجه به اینکه مدت 2 و ماه از زمان سکته می گذرد پیشنهاد میکنیم حتما جلسات گفتاردرمانی را آغاز نمایید. همچنین می توانید از بخش سامانه ی مشاوره آنلاین اقدام به برقراری ارتباط با متخصص گفتاردرمانی نمایید. باتشکر
    • باسلام بخوبی متوجه آفازی شدم .اما چگونه وراه درمان را نگفته اید دروسط بحث مثلا آفازی نارون گریز زدیی به آفازی دیگه لطفا توضیحات به صورت روان و جدای از اختلات باشه .باتشکر
      • با سلام. در بخش درمان توضیح داده شده است که راه درمان آفازی مراجعه به گفتاردرمانگر است و می بایست جلسات درمانی را تحت نظر ایشان طی کنید. در بخش معرفی انواع آفازی نیز ذکر شده است که انواع آفازی بیشتر از موارد فوق است، اما به دلیل تخصصی شدن آن قادر به توضیح کامل تمام انواع آفازی نخواهیم بود. ممنون از انتقاد و پیشنهاد شما
    • با سلام و تشکر فروان بابت مطالب مفیدی که در سایت قرار میدیدمن 37 سالمه و متاهل و دو فرزند دارم و شاغل هستم .چند وقتی هست موقع تکلم دچار مشکل میشم به این صورت که یا کلمات را نادرست ادا میکنم یا کلمه موردنظر پیدا نمیکنم .فکر میکنم مشکل آفازی از نوع آنومیا داشته باشم البته قبل خوندن مطلب شما فکر میکردم دارم آلزایمر میگیرم چون خیلی چیزارو فراموش میکنم اعداد رو اصلا نمیتونم حفظ کنم و ... در صورتی که قبلا حافظه خوبی داشتم. ممنون میشم راهنمایم کنید که مشکلم چیه و باید چیکار کنم . 
      • با سلام و احترام. ببینید آفازی به آسیب زبانی در نتیجه ی آسیب مغزی گفته می شود. عمده ترین علت آفازی نیز سکته های مغزی است. اینکه شما دچار آفازی آنومیا (مشکل در واژه یابی) شده اید یا خیر نیازمند ارزیابی و تشخیص از سوی گفتاردرمانگر است. الزایمر نیز صرفا مشکل در حافظه نیست و یکی از نمودها و علائم بارز و مهم آن مشکل در حافظه است. پیشنهاد میکنیم در ابتدا یک معاینه از جانب پزشک مغز و اعصاب داشته باشید. پس از تشخیص ایشان به گفتاردرمانگر مراجعه نمایید. همچنین در هر زمان می توانید از طریق سامانه ی مشاوره ی آنلاین با ما در ارتباط باشید. با تشکر
    • با سلام مادر من ده روز پیش سکته مغزی کرد با انژیو لخته از رگ مسدود برداشته شد ولی هنوز قدرت تکلمش بهتر نشده سمت راست بدنش هم بی حسه ولی با دست مخالف گهگاهی دست بی حسشو.مالش میده کتف راستشم من بلند میکنم احساس درد میکنه توانایی درکش خوبه همه چیو متوجه میشه ولی اون چیزیو که میخواد نمیتونه ادا کنه در حد چند کلمه بله وخیر حرف میزنه به صورت ناله وار این مشکل تا چه مدت باهاش خواهد بود بی قراری و بی تابیش هم خوب نشده لطفا کمکم کنید
      • با سلام و احترام. پیش آگهی در مورد اینکه چه مقدار ممکن است این اختلال همراهشان باشد هنوز قابل تشخیص نیست و باید زمان بیشتری بگذرد. در نتیجه بهترین راهکار شروع جلسات گفتاردرمانی می باشد تا از زمان حاضر بیشترین استفاده را داشته باشید. با تشکر
    • سلام من پدرم ۱۸ روز از تصادفشون میگذره ایشون به خاطر اسیب مغزی بر روی ساقه مغز به کما رفتن و سطح هوشیاریشون ۴ بود ولی به مرور زمان به ۷ رسید و ۱۴ روز از کمارفتنشون که گذشت سطح هوشیاری به ۸ رسید و به یکباره چشمهاشون باز کردن و اول مات و مبهوت بودن ولی الان خداروشکر بهترن به سوالاتم با چشم جواب میدن ولی همون پاسخ چشمیم هر از گاهی تعادل نداره و هوشیاری بین ۹ تا ۱۲ متغیره و قادر به صحبت کردن نیستن ولی اندامشونم مشکل حرکتی نداره دکترا گفتن فعلا زوده زمان میبره میخوام بدونم مشکل افازی چند روز زمان میبره تا مشخص شه ایا ممکنه پدر منم دچار این مشکل شده باشن یا این که با حرکات چشم مثلا مونیتور دستگاه نشون میدن انگار میخواد بپرسه این چیه نمیتونه ایا حرکاتش عادی هست درضمن از لحاظ تنفسم دیگه دستگاه قط شده خداروشکر فعلا بدون دستگاه تو icu تحت مراقبتن 
      • با سلام و احترام. بله احتمال این آسیب وجود دارد ولی قبل از هرچیزی نیاز به ثبات شرایط هوشیاری وجود دارد. شاید خودتان نیز تجربه کرده باشید در که بین خواب و بیداری متوجه زمان و افراد نباشید و درک دقیقی از افراد و صحبت کردن نداشته باشید. و یا فردی را در بین خواب و بیداری به این شکل دیده باشید. این موضوع دلیلی بر آفازی بودن و عدم قدرت تکلم نیست. در نتیجه نیاز به ثبات هوشیاری برای تشخیص وجود دارد. پیشنهاد می کنیم از سامانه ی مشاوره ی توان درمان عضو شده و با گفتاردرمانگر مجموعه در ارتباط باشید تا به مرور زمان نیز با ایشان مشورت نموده و در روند ارزیابی و درمان بهترین برنامه را داشته باشید. با تشکر
    • خيلي عالي بود . مرتب و با نظم . ممنون از سايت خوبتون . پرقدرت ادامه بديد .
      • از اظهار رضایتمندی شما خوشحال و سپاسگزاریم. همچنین همواره در جهت بهبود سلامت و اگاهی جامعه در تلاش خواهیم بود. نظر مثبت شما باعث دلگرمی تمام اعضای مجموعه است. با تشکر از شما
    • سلام.چند روز پیش یکی از دوستام بهم پیام داده که نمیتونه دیگه صحبت کنه و کلا حرف بزنه فقط پیام متنی میفرسته.ایا چنین چیزی هست ؟و این نوع اختلال چی بهش میگن
      • با سلام. مشکل ایشان در نتیجه ی آسیب به تارهای صوتی و حنجره بوده و ایشان صدای خود را از دست داده اند و یا اینکه مشکلی در تکلم دارند و بطور مثال ادای کلمات به مشکل خورده است؟ پیشنهاد میکنیم به ایشان بفرمایید حتما از طریق سامانه ی مشاوره اقدام به عضویت و ثبت پرونده نمایند تا بررسی های تکمیلی صورت پذیرد. با تشکر
    • سلام.مدتیه که نمیتونم حرف بزنم یعنی اصلا حرفی واسه گفتن ندارم.با دوستام  حتی تو خانواده .حدودا .۳.۴ماهی میشه .من ۲۰ سالمه و این واقعا داره اذیتم میکنه .همش ترس از اجتماع و هم کلام شدن با یک نفرو دارم.تنها زمانی میتونم چیزی بگم که کسی موضوعی رو بیان کنه و من چند کلمه ای همراهیش کنم.اونم با صدایی که صدای قبلیم نیس  .این قضیه واقعا داره رو زندگیم تاثیر میزاره ..حادثه خاصی نداشتم همچی یه دفعه ای شد قبل از اون من هیچ مشکلی نداشتم یه ادم نترسو قوی ولی الان ترس وجودمو گرفته .در واقع هیچ حسی به هیچ چیز ندارم تمایلی به بحث راجب چیزی ندارم.کارم شده ۲۴ ساعت فکر کنم که چرا من اینجوری شدم و نمیتونم صحبت کنم و این واسه من از مردن بدتره نه میتونم بخندم و نه میتونم کسیو بخندونم خواهش میکنم کمکم کنین .مشکلم چیه
      • با سلام. مشکل شما بیشتر شرایط روانشناختی است. همچنین اینکه میفرمایید صدای شما صدای قبلی نیست را بیشتر توضیح دهید. پیشنهاد میکنیم حتما از طریق سامانه ی مشاوره ی توان درمان عضو شده و مشکل خود را با متخصص روانشناسی مطرح نمایید. همچنین مشکلات صدای خود را تشریح نموده تا در صورت نیاز متخصص گفتاردرمانی نیز به پرونده ی شما اضافه شود. با تشکر
    • سلام مدتیع که نمیتونم تو جمع دوستان.حتی خانواده صحبت کنم اصلا چیزی به ذهنم نمیرسه بخوام بگم .قدرت بحث تو مسائلو نظر دادن ندارم .حدودا ۳ ماهی میشه این اتفاق افتاده و هنوز خوب نشدم .من ۲۰ سالمه و این قضیه واقعا منو اذیت میکنه .به هیچ چیز هیچ حسی ندارم .در صورتی میتونم صحبت کنم که یکی در مورد یه موضوعی صحبت کنه و من چند کلمه ای ادامه بدم اونم با ترس و اظطراب ..صدام دیگه صدایه خودم نیست حسرت یه خنده واقعی به دلم مونده همش ترس از اجتماع دارم  لطفا کمکم کنین مشکلم چیه.ممنون میشم.
      • باسلام. مشکل شما مرتبط با آفازی و مشکلات زبانی در نتیجه ی آسیب مغزی نیست. احتمالا بیشتر تحت تاثیر مشکلات روانشناختی قرار گرفته اید. پیشنهاد می کنیم در سامانه ی مشاوره ی توان درمان عضو شده و در بخش روانشناسی و یا گفتاردرمانی اقدام به تشکیل پرونده ی مشاوره دهید. در صورت نیاز هر دو متخصص پرونده ی شما را ارزیابی خواهند نمود. با تشکر
      • با سلام و احترام. لطفا در سامانه ی توان درمان عضو شده و مشکل خود را با شرح کامل و اطلاعاتی نظیر سن، زمان سکته، مشکلات ایجاد شده و... را مطرح نمایید تا پرونده ی شما توسط متخصصن بررسی گردد. با تشکر
    • سلام وققتون بخیر مامان من پارسال تصادف کردن ضربه مغزی شدن تکلم نداشتن ولی خوشبختانه تکلمشون برگشتولی متاسفاته ۱۱ ماه بعد سکته کردن الان حدود ۳ ماهی میگذره اصلا تکلم ندارن و بلعشون بعد از ۱ربار ال پی برگشت و مجددا به خاطر عفونت و آب ریه بلعشون و از دست دادن.ما کفتار درمانی رو انجام میدیم میهوان بدونم آیا تکلمشون ممکنه دیگه برنگرده؟آیا ممکنه بلعشون دیگه برنگرده؟خیلی ممنون میشم پاسخ بدین سن مامانم ۷۲
      • با سلام و احترام. با این قطعیت نمی توان گفت که تکلم یا بلع غیرقابل بازگشت خواهد بود. اما بطور کلی پیش آگهی بلع بهتر است. در مورد زبان و تکلم توجه کنید ممکن است زبان آسیب گسترده ای ببیند و امکان بازگشت آن کم و سخت شود. در این مواقع سعی در بهبود "ارتباط" خواهیم داشت. تصور بفرمایید همین مشکل برای ما پیش بیاید، آیا تمایل دارید بالاخره به هرنحوی ارتباط برقرار کنید و نیازتان را بگویید؟ به این سیستم، ارتباط جایگزین و افزوده گفته می شود که از هر ابزاری و امکانی استفاده می شود تا وسیله ای برای ارتباط فرد ساخته شود. در نتیجه فرد بتواند ارتباط برقرار کند حتی اگر قادر به تکلم نباشد! اگر باز تاکید میکنیم با شرایط مذکور قادر به ارائه پیش آگهی نیستیم ولی موضوع "ارتباط برقرار کردن" را حتما مد نظر قرار دهید و اگر در بحث تکلم، اثربخشی کمی در درمان حاصل شد ناامید نشده و به جایگزین کردن روش های دیگر به جهت بهبود ارتباط بپردازید. این برنامه ی درمانی نیز تحت نظر گفتاردرمانگر طرح ریزی می شود. با تشکر
    • سلام ...من تازگی ها دیگه نمیتونم مث قبل بخونم بنویسم یا حتی حرف بزنم ،استرس زیادی دارم ولی هر موقع میخوام بخونم یا بنویسم دچار مشکل میشم و این مشکل باعث شده اصن از درسم عقب بیفتم و این که خیلی برام عجیبه که من قبلا دچار این مشکلات نبودم  و حالا اینجور شدم ضربه شدیدی هم که بگم به سرم هم نخورده، مثلا تو ذهنم به یه چیز دیگه فکر میکنم میخوام حرف بزنم یه چیز دیگه میگم ،  اصن دیگه نمیتونم مثل قبل کلمات رو تلفظ کنم،میخواستم بگم ایا میشه کاریش کرد؟
      • با سلام. لطفا از طریق سامانه مشاوره اقدام فرموده و اطلاعات کاملتری شامل سن، شرح کاملتری از مشکلات، زمان شروع این مشکل و... ارسال فرمایید. افازی آسیب زبانی در نتیجه ی آسیب مغزی است. با تشکر
    • سلام،پدر من دو ماه پیش سکته کرد،یک ماه توی کما بود و الآنم نزدیک ۳۰ روزه که به هوش اومده،کاملا هوشیاره و درک کاملی از لغات داره و املای اونا رو هم تشخیص میده،کلماتو با لباش میتونه ادا کنه تا حدپدی اما اصلا صدایی نمیاد از حنجره ش،۶ جلسه گفتار درمانی شده ولی فقط بلع و حرکات صورتش بهتر شده اما بازم صدا سازی نداره،سوپ و غذای رقیق رو هم راحت قورت میده،خون ریزی در ناحیه بازال گانگلیای چپ رخ داد و الان سمت راستش نسبتا فلجه،آیا توانایی گفتارش بر میگرده؟ در ضمن توی گلوش لوله ی تراکتستومی هم هست
      • با سلام و احترام. آیا استروبوسکوپی حنجره انجام داده اند؟ چراکه ممکن است در نتیجه ی تراکئوستومی به تارهای صوتی ایشان آسیب رسیده باشد. پیشنهاد میکنیم حتما از بخش سامانه ی مشاوره ی سایت اقدام به برقراری ارتباط با گفتاردرمانگر مجموعه نمایید تا ارزیابی های بیشتر صورت گیرد. با تشکر
    • سلام.من پدرم ایست قلبی داشتن.و در مدتی که ایست داشتن اکسیژن به مغز نرسیده.والان هوشیاری رو ۶ هست.اما هیچ چیزی نمیفهمه والان ۲۴ روز میشه.دکتر گفت زندگی نباتی.ایا بهبود پیدا میکنن
      • با سلام و احترام. این مورد نیاز به بررسی توسط پزشک در بالین ایشان دارد. احتمالا گستره ی آسیب مغزی زیاد بوده است. به هرحال با اطلاعات موجود قادر به اظهار نظر نخواهیم بود. با تشکر
    • سلام من پدرم یک ماه ونیم پیش سکته مغزی کردن درکش خوبه فقط در صحبت کردن مشکل دارن مثلا میدونه مخواد چی بگه کلمات و حروف رو اشتبا یا پس وپیش میگه بعضی موقع ها هم روان حرف میزنه الان 4 جلسه هم گفتار درمانی رفته بینایش بهتر شده وحافظش بادستگاه که به سرش وصل میکنن تحریک انجام میده اقدامه دیگه ای برای حرف زدنش لازمه باتشکر
      • با سلام و احترام. تحریک الکتریکی مغز صرفا بخشی از درمان است و نیازمند درمان همه جانبه هستند. یعنی ترکیب تمرینات و پروتکل درمانی نیز باید وجود داشته باشد. بعلاوه اینکه این تمرینات مرتب انجام شوند.خوشبختانه 6 ماه ابتدایی پس از سکته ی مغزی زمان طلایی درمان است و شما پیگیر این موضوع هستید. در صورتیکه گفتاردرمانگر شما برنامه های درمانی نیز برای شما تدوین نموده اند تلاش بفرمایید تمام موارد را انجام دهید و فشردگی درمان را حفظ بفرمایید تا بازده بالایی از فرصت طلایی داشته باشید.
    • با سلام. بنده حدود 13 سال پیش در پی تصادفی ضربه مغزی شده و دو هفته کما بودم و بعد از آن قدرت تکلمم کاهش پیدا کرده. البته از نظر درک صحبت دیگران اختلال چشمگیر نبوده. متاسفانه با گفتار درمانی نا آشنا بودم و 6 ماه طلایی درمان را سالهاست گذراندم. لازم به ذکر است قسمت سمت راست صورتم حالتی عجیب دارد و تغریبا میشود گف بی حس شده. خواهشمند  است راهنمایی بفرمایید ک آیا بعد از گذراندن 13 سال از ضربه مغزی آیا میتوان برای درمان کاهش قدرت تکلم  زیر نظر متخصص گفتار درمانی اقدامی انجام داد؟ با تشکر از مطالب مفید درج شده در سایتتون 
      • با سلام احترام. ضمن عذرخواهی در پاسخدهی، لطفا توجه بفرمایید میزان آسیب شما در گفتار و زبان برای ما مشخص نیست. لذا نیاز به ارزیابی دقیقتری دارید. با توجه به اینکه زبان نوشتاری و گفتاری ارتباط زیادی دارند و شما در نگارش این مطلب عمکلرد خوبی داشته اید احتمالا در سطوح زبانی نیز عملکرد بسیار ضعیفی ندارید و آسیبی که داشته اید در بخش زبانی شدید نبوده است. اما حتما نیاز به ارزیابی دارد. مسلما از زمان آسیب شما مدت زیادی گذشته است و پیش آگهی را کمتر می کند ولی میتوانید از خدمات گفتاردرمانی استفاده کنید تا مناطق مرتبط با گفتار در مغز شما تقویت شوند. همچنین پیشنهاد میکنیم در صورت تمایل به دریافت مشاوره بیشتر از سامانه مشاوره اقدام فرموده و پرونده ی خود را با متخصص گفتاردرمانی ایجاد نمایید. با تشکر
    • با سلام. خواهر من 32 ساله است حدود 2 ماه پیش دچار عارضه ورم مغزی شد و بعد از جراحی 2 ماه در آی سیو بود. تلکم خود را از دست داده است ولی شعرهای زمان کودکی اش را که برایش میخوانیم با ما کامل تکرار میکند!! واقعا سردرگم هستیم
      • با سلام و احترام. ضمن عذرخواهی جهت تاخیر در پاسخدهی، آیا اقدام به دریافت برنامه ی درمانی از جانب گفتاردرمانگر داشته اید؟ مشکل ایشان با توجه به گفته های شما در نتیجه ی آسیب مغزی ایجاد شده است و هنوز فرصت طلایی درمان را از دست نداده اند. همچنین می توانید جهت دریافت راهنمایی بیشتر در سامانه ی مشاوره ی توان درمان عضو شده و اقدام به ثبت پرونده در بخش متخصص گفتاردرمانی نمایید تا ارزیابی و راهنمایی های تکمیلی برای شما ارسال گردد. با تشکر
    • سلام من چند مدت که من موقع حرف زدن مخصوصاً تو جمع دچار استرس و اختلال شدید دربیان کلمات میشم مشکل تنفسی پیدا میکنم و مضطرب میشم از علائمی که گفتید کم خوابی فشار خون و محیط پر از تنش و سیگار هم کم مصرف میکنم بنظرتون باید به کدام دکتر مراجعه کنم
      • با سلام. چند سالتان است؟ قبلا این مشکل را نداشته اید؟ آیا در موقعیت های دیگر که قرار است صحبت کنید نیز دچار این اختلال می شوید؟ در موقعیت های تنها این مشکل را ندارید؟ چه مدت است دچار این مشکل شده اید؟ آیا اتفاق خاصی به لحاظ روانشناختی و عاطفی یا مشکل مغز و اعصاب مانند ضربه به سر یا... داشته اید؟ با تشکر
    • با سلام پدر من ۴ماه پیش دچار سکته مغزی شدند و سمت راست بدن فلج شده.اوایل بلع نداشتند ولی بعد از دو ماه بلع برگشت و برای خوردن هیچ مشکلی ندارن.فقط خیلی از جملات و کلمات رو متوجه نمی شیم آیا این مشکل باید درمان بشود یا خود به خود حل میشود
      • با سلام و احترام. خیر با توجه به اینکه 4 ماه از زمان سکته گذشته است، احتمال بهبود خود به خودی این مشکل بسیار پایین است. پیشنهاد می کنیم مطلب فوق را بدقت مطالعه بفرمایید. همانطور که گفته شد فرصت طلایی درمان 6 ماه ابتدایی پس از سکته است. با تشکر
    • سلام، پدربزرگ بنده از زمانی که کربلا مهاجرت کردن و برگشتن، درابتدا دچار سرماخوردگی جزئی شدن که ما فکر کردیم بدلیل تغییرات آب و هواییه‌. پس از چندوقت متوجه شدیم علائمی از سرماخوردگی ندارن و دیگه نمیتونن صحبت کنن، پیش چندین و چند دکتر بردیم.. از شوک برای گلوشون استفاده کردیم و کلی عکس برداری نیز شد ولی نتیجه نداد.. بالای 10 جلسه گفتار درمانی و طب سوزنی هم شرکت کردن ولی جواب نداد.. همه مطالب رو به خوبی متوجه میشن، اندام های بدنشون جز زبانشون کار میکنه، باید چیکار کرد؟؟؟
      • با سلام و احترام. نتایج ارزیابی پزشکان چه بوده است؟ چه تشخیصی گذاشته اند؟ در گفتاردرمانی تشخیص اختلال چه بوده و چه کارهایی انجام شده است؟ با تشکر
    • با سلام پدر بنده دچار سکته مغزی شده در نیم کره راست و باعث فلجی چپ بدن شده. و مشکل اصلی ما از بین رفتن تکلم ایشان هست. در گفتار درمان مشاوره گرفتیم بعد از آندوسکوپی حلق تشخیص داده شد پرده ی دیاگفرام باز هست . ۲۰ جلسه کار انجام شد بلع برگشته خوردن آب همچنان مشکل دارن و اینکه در انتهای شکم فشار میاریم ایشون صداشون در میاد و حرف میزنن . از شما راهنمایی میخوام که چطور بتونیم این مشکل حل کنیم. ممنونم بابت راهنمایی شما
      • با سلام و احترام. اینکه می فرمایید پرده ی دیافراگم باز هست دقیقا نتیجه ی ارزیابی آندوسکوپی حنجره است؟ و یا اینکه منظورشان باز بودن تارصوتی است؟ چون دیافراگم عضله ای در حد فاصل قفسه ی سینه و شکم است که در واقع محتویات معده و سینه را از یکدیگر جدا می کند و در تنفس نیز نقش مهمی دارد. در صورتی که منظورتان باز بودن چین صوتی در نتیجه ی فلجی تارصوتی است (چیزی که با توجه به بیانات شما در سکته معمول تر است)، یک طرف تارصوتی فلج می شود و فرد قادر به تولید صدا نیست. جهت فلج تارصوتی درمان های گوناگونی وجود دارد. از جراحی تا درمان های توانبخشی و... اما هرگونه پیشنهاد راهنمایی مستلزم شرح حال و ارزیابی دقیق می باشد. لذا در صورت تمایل می توانید از طریق فرم تماس با ما اطلاعات تکمیلی را ارسال فرمایید. با تشکر
      • سلام. سامانه مشاوره آنلاینمون درحال حاضر غیرفعال هست. میتونید از فرم تماس با ما و از طریق شبکه های اجتماعی درخواست خودتون رو ارسال بفرمایید.
    keyboard_arrow_up
    3 اشتباه بزرگ در اولین ملاقات

    3 اشتباه بزرگ در اولین ملاقات!

    ایمیل با موفقیت برای شما ارسال شد!